Planners

8 fijne planners voor het nieuwe jaar

De een heeft z’n hele leven in een telefoon staan, terwijl een ander heel graag alle planningen op papier neerpent. Dat laatste geeft naar onze mening lekker veel overzicht. Vooral met deze mooie planners.

Een agenda is allang niet meer wat het geweest is. Tegenwoordig staan de planners vol met ruimte voor to-do’s, doelen en dankbaarheid. Zeker niet verkeerd om dagelijks bij stil te staan. Het leuke is dat ze er ook nog eens prachtig uitzien. We zetten een aantal favorieten op een rijtje.

1. SuccesPlanner 

Soms loopt je hoofd over met allerlei to-do’s, afspraken en ideeën. Je hoofd lijkt nooit rust te krijgen. Bedenkers van SuccesPlanner, Stephanie en Niki, vertellen dat de planner meehelpt om hoofd- en bijzaken van elkaar te kunnen onderscheiden. Je gaat stilstaan bij kleine successen en dingen die wél goed gingen in plaats van andersom. En daarnaast krijg je natuurlijk overzicht in je afspraken en plannen door de fijne agenda mét bijbehorende sticker.

Succesplanner
Shop hier

2. Not just a diary

We ervaren regelmatig stress. Bedenker Barbara Muller dat mensen deze planner zien als een liefdevolle reminder om de kostbare tijd die we hier op aarde hebben, met meer plezier te ervaren. De jaarplanner is net wat uitgebreider dan andere planners en bestaat uit verschillende thema’s. Waaronder de kracht van adem en kou, de maan, beweging en skincare. Een fijne manier om voor jezelf te zorgen en stil te staan.

Not Just A Diary
Shop hier

3. Structuurjunkie

Deze planner is er in verschillende uitgaves én maten. De planner heeft jaaroverzichten, maandoverzichten en natuurlijk weekoverzichten. Op elke pagina is voldoende ruimte om bijkomende taken te noteren, achterin zijn lijntjespagina’s voor al je notities. Geen idee hoe je je planner in moet delen? Cynthia, van Structuurjunkie, deelt in een speciale cursus precies hoe je dit aanpakt. Toch liever digitaal? Structuurjunkie biedt ook online planners aan.

Structuurjunkie
Shop hier

4. Purpuz planner

Deze planner van Purpuz heeft een mooi simpel uiterlijk en is er in verschillende kleuren. Het staat vol met fijne overzichten en ruimte voor lijstjes. Heb je dromen maar heb je geen idee hoe je ze gaat of wilt bereiken? Met deze planner zouden ze zomaar eens kunnen lukken. Want, zo schrijven ze zelf, de planner helpt om je dromen om te zetten in doelen, beter je grenzen aan te geven en routine te krijgen in je werk en je leven.

Purpuz
Shop hier

Lees ook: 8 tips om je plannen waar te maken

5. The selfcare journal

Ben je op zoek naar een planner die meer heeft dan alleen lijntjes voor je plannen en afspraken? Dan zit je bij The selfcare journal goed. In deze planner staan namelijk de seizoenen, manen en de vrouwelijke cyclus centraal. Daarnaast is er ruimte voor intenties, het beoefenen van dankbaarheid en het maken van een vision board. Een interessante (en misschien nieuwe) manier om het jaar te bekijken en je doelen te bereiken.

The Selfcare Journal
Shop hier

6. Kinshipped – The Gathershop

Deze planner van Kinshipped is eenvoudig vormgegeven, maar daardoor erg mooi. Je hebt heel veel ruimte doordat een dag per pagina is ingedeeld. Het is een planner voor 2024, maar er zit ook een overzicht van 2025. Om alvast vooruit te denken. De site van The Gathershop staat overigens vol met nog veel meer mooie planners, notitieboeken en journals. Je wilt alles wel hebben.

Kinshipped
Shop hier

7. A-planner

Nog zo’n mooi vormgegeven planner. Het wordt lastig kiezen dit jaar. De buitenkant van deze planner is gemaakt van linnen. Het is een Engelstalige planner en is perfect voor mensen die van het afvinken van lijstjes houden. Wellbeing, tasks en relaxation: overal valt er wat aan te vinken. Oh ja, er zit natuurlijk ook nog een fijne agenda in in combinatie met heel veel notitieruimte en mooie prints.

A Planner
Shop hier

8. Happinez planner

Veel magazines verkopen elk jaar een agenda of planner. Happinez heeft er dit jaar eentje met een opvallende kleurrijke cover, met prachtige gouden accenten. De planner staat dit jaar in het teken van het manifesteren van je dromen in vijf stappen. In de planner vind je onder andere ruimte voor een vision board, maar ook een droomdagboek en Moon journal. Je kunt de planner gebruiken wanneer je wilt, want hij is ongedateerd. Fijn: de planner heeft een fijn prijsje. Een perfect kerstcadeau.

Happinez
Shop hier

TEKST RACHEL VIETH
BEELD SUCCESPLANNER
5 DECEMBER 2023