redenen-micellair-water-haar

6 redenen om micellair water voor je haar te gebruiken

Micellair water: misschien gebruik je het al om je gezicht mee schoon te maken en zacht te houden. We leerden het een aantal jaar geleden kennen en sindsdien staat er standaard wel een flesje in het badkamerkastje. Maar wist je dat je het niet alleen voor je huid, maar ook voor je haar kan gebruiken? Dit zijn 6 redenen waarom je micellair water echt eens voor je haar moet gebruiken.

1. Je kan er je hoofdhuid mee zuiveren

Dit is misschien wel hét grootste effect van micellair water: doordat het gemaakt is van zuiver water werkt het bepaalde mineralen en metalen uit normaal kraanwater tegen. Daarnaast zitten er milde stoffen in micellair water die ervoor zorgen dat oliën worden afgebroken. Die combinatie zorgt ervoor dat je je hoofdhuid er goed mee kan zuiveren, omdat de opbouw van alle viezigheid er makkelijker af gaat. 

Lees ook: ‘Hoe vaak zou je je haar moeten knippen?

2. Je kan er grondiger mee schoonmaken

Doordat de stoffen uit micellair water bepaalde oliën afbreken maakt het in essentie je haar grondiger schoon dan gewoon kraanwater. En nog een leuke bijkomstigheid: wanneer er minder oliën uit oude haarproducten op je hoofdhuid blijft zitten, groeit je haar sneller. Win-win, dus!

3. Je huid vindt het fijn

Micellair water is niet alleen goed voor je (hoofd)huid, het is ook enorm geschikt voor een gevoelige huid. Het is namelijk geen hardnekkig reinigingsproduct, maar juist een milde vorm van reiniging. Dat komt doordat de binnenkant van de micellaire moleculen bestaat uit cellen die olie verwijderen op een natuurlijke en verzorgende manier. Heb je een droge hoofdhuid of broos haar? Dan is micellair water precies wat je nodig hebt!

4. Je kan het regelmatig gebruiken

Omdat het zo mild is voor je haar en je hoofdhuid, kan je het gemakkelijk regelmatig gebruiken. In tegenstelling tot shampoos die je haar ontdoen van alle natuurlijke oliën als je ze te vaak gebruikt is micellair water zacht genoeg om alleen de overtollige oliën te verwijderen zonder je haar aan te tasten. 

5. Het hydrateert en geeft volume

Omdat micellair water je haar schoonmaakt zonder het uit te drogen is het een goede optie voor mensen met vettig haar die wat meer volume willen. Er zit namelijk glycerine in micellair water en dat hydrateert je haar en huid extra. Een goede optie, dus!

6. Het zorgt voor een gezonde hoofdhuid en gezonde haren

Omdat micellair water zo geschikt is om zich door een opbouw van viezigheid en overblijfselen van haarproducten te werken, zorgt het er ook voor dat je haarwortels zich goed kunnen ontwikkelen. Daardoor kan je haar niet alleen langer, maar ook voller worden. Gebruik dus vooral micellair water om een lange en gezonde coupe te krijgen!

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen