Placeholder

6 fouten die je waarschijnlijk maakt als je je haar wast

Het wassen van je haar; het is zo’n standaard routine dat je er niet meer bij nadenkt. De kans is alleen groot dat je het fout doet. Dit zijn zes veel voorkomende fouten:

Je wast je haar te vaak

Stop met je haar dagelijks te wassen! Hoe vaak je je haar moet wassen ligt aan het haartype. Maar over het algemeen is een behandeling met shampoo en conditioner twee keer per week genoeg. Bij droog en breekbaar haar moet je het zelfs nog minder vaak doen.

Lees ook: ‘Dit is wat de herfst doet met je huid en haar’

Ongemerkt gebruik je vaak te veel shampoo

Je kunt beter beginnen met een kleine dot shampoo en dit op bouwen dan in een keer te veel te gebruiken. Je haar wordt er namelijk niet schoner van als je te veel gebruikt. Het wordt namelijk juist moeilijker om je haar goed te reinigen.

Je gebruikt verschillende merken door elkaar

Shampoo en conditioner worden vaak samen aangeboden. Dit is niet zonder reden. Een conditioner kan de shampoo van hetzelfde merk aanvullen. Zo kan het zijn dat er in de shampoo ingrediënten missen, die de conditioner juist aanvult. Als je verschillende merken gebruikt kan het eindresultaat niet aansluiten op je wens.

Je reinigt je hoofdhuid niet goed

Veel mensen brengen de shampoo vooral aan op het midden van de hoofd. Maar masseer de shampoo goed in over de hele hoofdhuid. Zet desnoods de douche even uit en neem de tijd om het product goed te verdelen van haarwortel tot aan de punten.

Je laat restjes shampoo achter in je haar

Vooral als je krullen of slag in je haar hebt, kan het moeilijk zijn om je haar goed uit te spoelen. Tip: kam je haar na het uitspoelen voorzichtig uit, zodat je zeker weet dat je alle restjes eruit hebt gespoeld. Breng hierna pas de conditioner aan.

Je pakt je roos niet goed aan

Gezond haar begint bij een goede behandeling. Merk je dat je last hebt van roos? Gebruik dan een antiroosshampoo en conditioner om roos te verminderen. Ook hier is goed inmasseren een pré.

Bron: Goodhousekeeping.com 

Gerelateerde artikelen