Douchen jeuk

5x het beste uit je douche halen

Een warme douche is een heerlijk moment van ontspanning. Maar wist je dat het je ook creatief maakt? En dat een koude douche je immuunsysteem een boost geeft?

Hard of zacht?

Hard water is water met kalk. Hoe hard het water is dat uit je douchekop stroomt, is afhankelijk van waar je woont, want dat verschilt per provincie. In hard water zitten magnesium- en calciumdeeltjes die de pH-waarde van je huid verhogen. Hierdoor kan de huid droger worden, gaan irriteren of jeuken. Voelt je huid altijd droog en trekkerig aan na het douchen? Dan is een waterontharder een slimme aanschaf.

38 graden-douche

De ideale douchetemperatuur ligt rond je eigen lichaamstemperatuur: 37 of 38 graden. Zet je de thermostaat hoger, dan kan je huid uitdrogen. Heet water tast de huidbarrière aan, waardoor de huid minder goed vocht kan vasthouden. Het gevolg? Een droge, geïrriteerde huid.

Opfrisser na het sporten

Na een flinke work-out komen je spieren tot rust onder een warme douche. Douchen bevordert de bloedstroom naar je spieren, zodat die kunnen herstellen. Sluit je work-out af met een lauwwarme douche, geen koude. Koud water koelt je spieren te snel af, wat de doorbloeding niet ten goede komt. En dat is juist wel de bedoeling, want die moet juist flink worden gestimuleerd om alle afvalstoffen die tijdens het sporten vrijkomen af te voeren.

Aandacht voor je voeten

Van alle lichaamsdelen worden de voeten het vaakst vergeten tijdens het douchen. Besteed er extra aandacht aan door ze te scrubben met een voetscrub of scrub met grove korrel. Op die manier verwijder je dode huidcellen en verzacht je eelt. Smeer ze na het afdrogen in met een voedende voetencrème.

Masker

Gebruik de 5 tot 10 minuten die je onder de douche staat om een gezichtsmasker te laten intrekken. Reinig je huid eerst met een milde cleanser en breng daarna het masker aan. De inwerktijd gebruik je om je in te zepen, je benen te scheren of je uitgebreid te scrubben. Spoel het masker af vlak voordat je de douche uitzet.

Tekst: Carlijn Biesemaat

Favoriet van de redactie

Braun Silk-Épil 3-in-1 waterdicht scheerapparaat waterdicht

Brown Silk Epil Ad
Shop