Makeup Vrouw 2100x1440

5 x de meest gemaakte beautyfouten

Je wilt er graag goed verzorgd uitzien, dus doe je je best met allerlei crèmes, lotions en cosmetica. Maar ook al doe je zo best, het kan soms niet helemaal gaan zonder dat je dat door hebt. Dit zijn de 5 meest gemaakte beautyfouten.

1. Conditioner over je hele haar

Conditioner is geen shampoo, dus het is niet de bedoeling dat je je conditioner over je hele haar gebruikt. Het zijn juist de puntjes van je haar die extra verzorging nodig hebben. Het haar bij de wortel is het meest gezonde gedeelte van het haar omdat het ‘nieuw’ is. Dus breng alleen conditioner aan bij de punten van je haar. Als je de conditioner ook vlakbij de haarwortel aanbrengt, is de kans groot dat je haar er slap en vettig uit gaat zien.

Lees ook: Hoe bewust zijn jouw beautyproducten?

2. Parfum sprayen nadat je bent aangekleed

Misschien denk je dat je je parfum langer blijft werken als je het over je kleding sprayt, maar niets is minder waar. De stof van je kleding kan ervoor zorgen dat je parfum onaangenaam gaat ruiken. Bovendien kan parfum vlekken veroorzaken op je kleding.

Beter is om parfum aan te brengen als je je kleding nog niet aan hebt getrokken, want parfum reageert op de warmte van je lichaam.

3. Dicht op een spiegel zitten tijdens het epileren van je wenkbrauwen

Dicht op een spiegel zitten/staan tijdens het epileren van je wenkbrauwen is heel fijn, maar je kunt tijdens zo’n pluksessie beter niet de hele tijd dicht op zo’n spiegel zitten. Als je continue op het allerkleinste of dunste haartje bent gefocust dan verlies je het overall plaatje uit het oog: dus hoe het met de vorm van je wenkbrauw gaat. Je wilt natuurlijk niet dat je ongelijke wenkbrauwen hebt.

Dus neem af en toe even afstand van de spiegel om de vorm van je wenkbrauwen te checken.

4. Vergeet je nek niet!

De huid in je nek wordt vaak vergeten. Terwijl deze plek heel gevoelig kan zijn. De huid in je nek is dunner en gevoeliger dan de huid van je gezicht. Ook in je nek kunnen er veranderingen van pigment, elasticiteit, textuur en rimpels voorkomen.

Dus als je je dag-, nacht- of zonnebrandcrème aanbrengt, vergeet dan niet je nek ook in te smeren!

5. Dagcrème gebruiken om opgezwollen ogen te verminderen

Heb je last van een opgezwollen huid rondom je ogen? Breng op deze plek geen dagcrème aan. Een dagcrème heeft een hydraterende werking, dus als je het op de gezwollen huid van je ogen smeert, kun je ogen nog dikker gaan lijken.

Beter is om een gekoeld compres te gebruiken om de zwellingen te laten slinken. Leg lepels tien minuutjes in de vriezer en leg deze op de zwellingen. Ook kun je een ooggel gebruiken waar cafeïne in zit. Mocht de huid rondom je ogen rood en geïrriteerd blijven, dan is het verstandig om contact op te nemen met je huisarts die jou kan doorverwijzen naar een dermatoloog.

Tip van de redactie

Biodermal Glow Serum
Biodermalglow
Bestel hier

Gerelateerde artikelen