Zero Waste 2100x1440

3x zero waste verzorgingsproducten

Begint het jou ook te duizelen als je denkt aan de hoeveelheid producten die je gebruikt in de badkamer? Dan word je vast blij van deze zero waste alternatieven. Deze zijn namelijk niet alleen aardiger voor de planeet, ze besparen je ook nog eens een hoop bezoekjes aan de drogist.

Er zijn nu eenmaal nogal wat badkamerrituelen die héél vaak terugkomen. Scheren, make-up verwijderen en je haar wassen, bijvoorbeeld. Om nog maar te zwijgen over het in de weer zijn met tampons of maandverband. Allemaal leuk en aardig, maar als je voor de zoveelste keer bij de drogist staat met een mandje vol wegwerpproducten, dan is het goed om te weten dat voor veel van deze toiletartikelen duurzame alternatieven zijn.

Bamboozy zero waste menstruatiecup

Gemiddeld gooit een vrouw in haar leven elfduizend maandverbandjes en tampons weg. Dat is nogal veel, ook al hebben menstruerende personen hier alle recht toe. Juist omdat het maandelijkse feestje, eh, maandelijks terugkomt, is het de moeite om je te verdiepen in een herbruikbaar product. Zoals een menstruatiecup van medisch siliconen, die niet alleen geurtjes tegengaat maar ook de kans of infecties verminderd. Duurzaam, én het scheelt je maandelijkse menstruatie-uitgaven.

Bamboozy Cup 2
Shop

Bambooya herbruikbare make-up remover pads

Nog zo’n product dat niet aan te slepen lijkt: wattenschijfjes. Gelukkig zijn er ook varianten van 100% organische bamboe en katoen vezels, die je gewoon kunt wassen in de wasmachine.

Zero Waste Pads
\
Shop

Tip van de redactie

FLOW zerowaste biologische shampoo bar
Flowshampoobar
Shop