Bed Opmaken

3 voordelen van het opmaken van je bed

De een trekt het dekbed elke ochtend keurig strak alsof je in een hotel bent, de ander stapt uit bed en kijkt er niet meer naar om. Toch kan het opmaken van je bed zorgen voor verschillende voordelen.

1. Een opgeruimd hoofd

Het zorgt voor een opgeruimd gevoel in je hoofd. Misschien herken je het wel: je ziet op tegen het opruimen, maar wanneer het eenmaal gebeurd is geeft het een fijn gevoel. Zo werkt het vaak ook met het opmaken van je bed. Je voelt de gedurende dag minder stress.

2. Een betere nachtrust

Wanneer je slaapt is je bed toch niet opgemaakt, zul je misschien denken. Dat klopt. Het blijkt echter dat mensen die hun bed opmaken langer slapen doordat zich gedurende de dag beter voelen. En toegegeven: wanneer je ’s avonds in een opgemaakt bed stapt voel je je toch gelijk al beter?

Lees ook: Dit is waarom het tijd wordt om je dekbed te vervangen

3. Een nette slaapkamer

Een beslapen bed ziet er tot slot ook nog eens heel rommelig uit, waardoor je slaapkamer meteen een bende lijkt. Maak je het bed op? Dan zorgt dat ook meteen voor een opgeruimde kamer. Win-win dus, voor je hoofd, maar ook voor de omgeving.

Er is echter wel een ‘maar’. Leg eerst je bed helemaal open en zorg dat er frisse lucht door de ramen komt. Daarmee voorkom je dat er mijten in je bed blijven zitten. Na een tijdje kun je dan alsnog het bed opmaken.

Bron: Metro, vtwonen, RTL nieuws