kledingkast-organiseren-30-minuten

Zo organiseer jij jouw kledingkast binnen 30 minuten

Koop jij ook altijd nieuwe kleding zonder dat je oude kledingstukken wegdoet? Of had jij een goed georganiseerde kledingkast, maar is daar niks meer van te zien nadat je een outfit uit hebt gekozen voor een avondje uit? Met deze handige hack heb je binnen een half uur je kledingkast georganiseerd!

1 minuut: Verzamel alles wat je nodig hebt

Nee, je hoeft niet nog meer kastverdelers of hangers te kopen. Je moet immers eerst je hele kast opnieuw sorteren voordat je weet of je die nodig hebt. Begin daarom met het verzamelen van kledingzakken, eentje voor kleding die weg moet, eentje voor kleding die je gaat doneren, eentje voor kleding die naar een bekende gaat en eentje voor kleding die je gaat verkopen. Ook kunnen schoonmaakmiddelen van pas komen bij het opruimen van je kast. Dus maak een sopje, pak de stofzuiger erbij en ga aan de slag!

Lees ook: ‘5 manieren om kreukels uit je kleding te krijgen zonder strijkijzer

3 minuten: Haal alles uit je kast

De volgende stap is om alles uit je kast te halen om met een schone lei te beginnen. Haal tussendoor ook even een doekje door je kast heen en, zo nodig, ook de stofzuiger. Neem vooral geen pauze nu, want dan blijf je achter met een slaapkamer vol met kleding die je misschien niet meer wil opruimen…

3 minuten: Kijk naar je kledingkast

Voordat je de kast weer opnieuw gaat inruimen is het belangrijk dat je even stilstaat bij wat wel en wat niet voor je werkt. Zijn er bepaalde items die je net uit de kast hebt gehaald waar je nooit bij kon? Of heb je genoeg plek om kleren die eerst hingen op te vouwen? Vogel dus voor jezelf even uit of de indeling van je kledingkast voor je werkte of dat je hem misschien kan verbeteren.

15 minuten: Sorteer je kleding

Eerlijk is eerlijk, we hebben hier allemaal weleens een hele dag over gedaan omdat we stilstaan bij elk leuk moment wat een kledingstuk ons heeft gebracht. Maar als je snel besluiten neemt en geen sentimentele waarde hecht aan iedere kapotte sok, gaat het sorteren van je kleding een stuk sneller. Een aantal handige vragen om jezelf te stellen tijdens het opruimen zijn:

  • Past ik dit nog?
  • Heb ik het in het afgelopen jaar gedragen?
  • Moet het kledingstuk gemaakt of ingenomen worden zodat ik het kan dragen?
  • Voel ik mij zelfverzekerd hierin?

Als je antwoord op één van deze vragen ‘nee’ is, hoef je het niet te houden en kan je het in een van de kledingzakken stoppen. Als je het kledingstuk wel besluit te houden, leg je het weer terug in de kast op de plek die jij denkt dat het meest logisch is. Deel je kast bijvoorbeeld in aan de hand van het soort kledingitems, zoals broeken, shirts, jassen, schoenen, truien en accessoires.

4 minuten: Zorg dat het er logisch en netjes uitziet

Zorg dat je nu alles echt sorteert per type kledingstuk en, als je dat prettig vindt, per kleur. Zo oogt de kast een stuk rustiger en kun je makkelijker je favoriete items vinden.

1 minuut: Rond het af

Knoop je kledingzakken dicht en breng ze naar de juiste plek. Gooi de donatiezakken in de juiste containers en bel je kennissen op om snel even door je zakken te spitten voordat je ze de deur uit doet. Et voilà! Je kast is weer helemaal netjes en georganiseerd!

Bron: Realsimple.com

Tip van de redactie

Steamery ontpluizer
Steamery Ontpluizer Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen