kreukels

5 manieren om kreukels uit je kleding te krijgen zonder strijken

Geen strijkijzer bij de hand, of te lui om te strijken? Er zijn alternatieve manieren om die vervelende kreukels uit je kleding te krijgen, of in ieder geval gladder…

1. Hang je kleding glad op

Het begint al als je je kleding uit de wasmachine haalt. Hang de kleding zo glad mogelijk op. Om vouwen door de waslijn te voorkomen, hang je je kleding op hangers. Je kunt je kleding ook plat te drogen leggen, dat zorgt er meteen voor dat je wollen kleding beter in vorm blijft.

Lees ook:Moet ik nieuwe kleding eerst wassen?

2. Stoom je kleding bij de douche

Hang je gekreukelde kleding op een hanger naast een hete douche en sluit de deur. Door de stroom trekken de kreukels eruit. Een kleine kreukel kun je stomen boven de waterkoker.

3.  Gebruik de föhn

Een andere manier om kleine kreukels te laten verdwijnen, is met de föhn. Houd de föhn niet te dicht op de kleding en blaas de kreukels op die manier uit je kledingstuk.

4. Maak je kleding glad met een stijltang

Voor kreukels in een kraag, mouw of aan de rand kun je je stijltang gebruiken. Zorg dat er geen resten van stylingproducten op zitten en dat te tang niet te heet ingesteld staat.

5. Maak je kleding een beetje vochtig

Als je wat meer tijd hebt, kun je je kleding een beetje vochtig maken met de plantenspuit. Hang de kleding vervolgens netjes op een hanger.

Gerelateerde artikelen