Zentuin 1000x1440

Zo maak jij een ontspannende zentuin

Steeds meer mensen zien het nut in van mediteren, tot rust komen en even helemaal niets doen. De wereld lijkt steeds sneller te draaien en de verwachtingen van ons dagelijkse leven blijven maar stijgen, waardoor het lijkt alsof we geen moment meer stil mogen staan. Vooral als je in je thuisomgeving bent is het dus verstandig om een plek te hebben waar je wél even stil kunt staan, even mag ademhalen en tijd voor jezelf kunt nemen. Met een fantastische zentuin komt zit zeker goed! We vertellen je graag hoe je hiermee van start kunt gaan.

Een wellness aan huis

Hoe vaak nemen we echt even tijd voor onszelf om niks te doen, onze hersenen te laten rusten en gewoon te ontspannen? Waarschijnlijk niet zo heel vaak. Heb je wel eens overwogen om een sauna in huis te nemen, zodat je je letterlijk even kunt afsluiten van de buitenwereld? Zeker als je je tuin wilt aanpakken, kun je overwegen om een buiten sauna te laten plaatsen. Hier kun je je dan even afsluiten van je gezin of huisgenoten en echt een moment alleen zijn. Natuurlijk kun je dit ook samen met je partner doen, als jullie beiden een moment van rust kunnen gebruiken.

Een rustgevende inrichting

Voor een rustgevende inrichting verwijzen we je toch even naar de Japanse cultuur. Hier kun je ontzettend veel van leren, voornamelijk als het gaat om inrichting van tuinen. Denk bijvoorbeeld aan prachtige bonsai bomen, een strakke, maar organische indeling van planten en borders en grote keien in combinatie met een wit grindpad. Denk vooral aan een minimalistisch ontwerp, waardoor rust de boventoon krijgt. Hier kun je heerlijk voor je uitstaren en genieten van het uitzicht. Als je echt wilt uitpakken hiermee kun je kijken naar een grindpad met harkje, waar je mooie patronen in kunt vormen. Dit werkt ontzettend rustgevend en het geeft je een kleine bezigheid als je niet zo goed kunt stilzitten.

Voeg water toe

Er is geen enkele zentuin zonder stromend water. Het geluid van stromend water laat ons ontspannen en hierdoor kunnen we heerlijk voor ons uitstaren. Met een kleinere tuin kun je kiezen voor een ornament met water of een klein fonteintje. Als je meer ruimte tot je beschikking hebt is het wellicht een idee om een vijver aan te leggen. Deze vraagt natuurlijk wel wat onderhoud, dus houdt hier wel rekening mee. Het moet je niet meer stress opleveren omdat er weer wat werk bij komt kijken!

Dit is een gesponsord bericht.