dromen in doelen veranderen

Zo ga je in 5 stappen van dromen naar doelen

Een boek schrijven, emigreren of je baan opzeggen en voor jezelf beginnen: we dromen wat af, maar vaak blijft het daarbij. Dít kun je er aan doen om écht werk van je dromen te maken.

1. GA NA WELKE WAARDEN VOOR JOU BELANGRIJK ZIJN

Doe online een test (bijvoorbeeld op 123test.nl), ga na welke onderwerpen je aanspreken in boeken en films of denk aan wat je als kind al fascineerde. Waar word je enthousiast van? En wat mis je nu?

2. GA NA OF JE BESTAANDE DROOM DAARBIJ PAST

Of bepaal een droom die aansluit op die waarden. Zijn natuur, vrijheid en avontuur belangrijk voor je, dan past je droom van een tiny house in het bos daar goed bij.

3. DEEL JE DROOM OP IN KLEINE, HAALBARE DOELEN

Bedenk stappen die je wekelijks of maandelijks kunt zetten om je droom op de lange termijn te verwezenlijken. Hoeveel geld moet je bijvoorbeeld maandelijks opzijzetten om over vijf jaar dat strandhuisje te kunnen kopen?

4. ZET DE EERSTE MINISTAP

Wil je bijvoorbeeld een boek schrijven, spreek dan met jezelf af dat je volgende week je eerste blogpost publiceert op social media. Eng? Zet al je gedachten op papier om er met afstand naar te kijken.

Lees ook: ‘5 excuses die je geluk in de weg staan’

5. VIER JE SUCCES, HOE KLEIN OOK

Is het je gelukt om uit te vogelen hoe je een contactformulier op je site zet? Is het je vanochtend wéér gelukt om de dag te beginnen met sporten? Sta daar bewust bij stil.

Meer over het behalen van doelen lees je in de nieuwste Santé op pagina 8 t/m 13.

Santé april 2021
Santé digitaal lezen

Beeld: Gettyimages