perfecte-sfeer-licht

Zo creëer je de perfecte sfeer in huis met licht

Zelfs de meest aangename sfeer in huis kun je met één druk op de lichtknop tenietdoen. Zo creëer je de perfecte sfeer in huis met licht.

Ieder mens heeft licht nodig om zich goed te voelen. Hoeveel licht je nodig hebt, verschilt echter van persoon tot persoon. Ook het moment van de dag speelt een rol als het om de behoefte aan licht gaat. Kijk per ruimte hoe je een perfecte sfeer kunt creëren.

De woonkamer

De woonkamer is over het algemeen de ruimte waarin je het grootste deel van je tijd doorbrengt en verschillende activiteiten onderneemt. Tegelijkertijd is het ook de plaats waar je gasten ontvangt. Daarom vereist deze ruimte speciale aandacht.

Als je een laag plafond hebt, kun je voor sfeer het beste wandlampen of spots gebruiken. Zorg er bij spots voor dat het licht niet verloren gaat op de vloer of in een hoek van de kamer. Met dimbare spots kun je zowel voor helder licht zorgen als een intieme sfeer creëren.

Bij een hoog plafond geven hanglampen veel sfeer. Daarnaast kun je tafellampen en staande lampen neerzetten om de kamer een warme en gezellige uitstraling te geven. Hoe meer lampen er in de kamer zijn, hoe meer mogelijkheden je hebt om deze ruimte sfeer te geven.

Slaapkamer

In de slaapkamer wil je vaak een intiemere verlichting. Hier zijn schemerlampen met zacht en warm licht heel geschikt. Een centrale plafondlamp met helder licht is handig om je aan te kleden of om ’s avonds de kamer te verlichten als je in het donker binnenkomt.

Keuken en badkamer

In de keuken en badkamer kan het wat lastiger zijn om met licht sfeer te creëren. Je hebt nu eenmaal vaak helder licht nodig in deze ruimtes. Toch kun je heel wat doen om ook in deze ruimtes en gezellige sfeer te creëren.

Door heldere lampen in de afzuigkap of in de bovenkasten te verwerken, heb je alleen op de benodigde plekken een grote hoeveelheid licht en kun je verder een warme sfeer behouden met zacht licht van hanglampen of plafondlampen.

Je kunt zelfs gebruik maken van dimbare led-lampen onder de bovenkastjes van de keuken of het badmeubel. Dan hoef je de helderheid alleen te verhogen als dat nodig is en heb je op alle andere momenten ook in deze ruimtes steeds zacht licht.

Lees hier wat je nog meer kunt doen om je huis een ontspannen sfeer te geven.

– Dit artikel is een partnerbijdrage van Lampdirect.be

Gerelateerde artikelen