Placeholder

Wellness is belangrijk voor je welzijn. Ontdek de resetknop

We hebben allemaal weleens last van, stijfheid, een kuchje, stress of spanningen. Bovendien kun je, je onmogelijk elke dag van het jaar enthousiast, gemotiveerd, en on top of your game voelen.

Toch is het voor je geluk belangrijk dat je, je over het algemeen gezond, positief en nieuwsgierig voelt. Lotte a.k.a. The Yoga Nomad deelt er meer over.

Wellness-momentjes

Als het gaat om welzijn en balans heeft iedereen eigen gebruiken en rituelen. Een relaxed ochtendje alleen thuis, de hond uitlaten zonder telefoon, een warm bad nemen, een yoga les met koffie toe. Wellness betekent voor iedereen wat anders maar één ding is zeker: we willen ons allemaal fit, vrolijk en geïnspireerd voelen. Wellbeing (=welzijn) is belangrijk.

De goede, kleine dingen

Desalniettemin is het met de drukke levens die we leiden lastig om de kleine dingen  – waarvan we weten dat ze zó goed zijn – te doen. Vijf minuutjes mediteren, één koekje (in plaats van het hele pak) mindful naar binnen werken of de schouders van je vermoeide partner masseren (zonder het terug te verwachten). We weten het wel maar we doen het niet of te weinig.

De reset knop

Wat zou het fijn zijn als er een reset knop bestond. Gewoon één druk op de knop waarmee je, je pats boem losrukt van vastgeroeste gewoontes en gedragspatronen. Met als gevolg? Een liefdevol hart en een nieuwsgierige mind die openstaan voor nieuwe kennis en (gezondere) rituelen.

Een yoga vakantie

Wist je dat een yoga retreat het effect van zo’n reset knop kan hebben? Even uit de drukte van je dagelijks leven stappen en ontsnappen aan al die prikkels! Niet na hoeven denken over je wat je baas, kids, partner of hond van je willen. Voor wie je moet koken of wassen of (nog erger) na denken over of dat dit nou het leven is waarvan je had gedroomd.

Ruimte om jezelf te zijn

Soms is alles wat je nodig hebt ruimte. Ruimte om stil te zijn zodat je kunt luisteren. Ruimte om te bewegen zodat je kunt voelen. Ruimte om te eten & drinken omdat het lekker is en het je gezond maakt. Ruimte om te praten als je daar zin in hebt. Ruimte om te ontspannen zonder eindklok. Een retreat kan je die ruimte bieden.

“Underneath the palm trees you can leave your worries

Helende activiteiten in plaats van onbeperkt eten

Yoga Retreats winnen rap aan populariteit en niet zomaar. Waar een zon vakantie in een All Inclusive even heerlijk is heb je er weinig aan als je terug komt – behalve dan die extra kilootjes als souvenir.  De effecten van de yoga vakantie voel je juist als je weer thuis bent! De helende activiteiten zoals meditatie, zingen, dansen, eten, ont-denken, delen en relaxen zorgen ervoor dat er ruimte ontstaat voor creativiteit, nieuwe visies en dromen.

Tussentijd

Het is prachtige tussentijd waarin je kunt ontdekken welke oude gewoontes je niet meer dienen. Laat een retreat het begin zijn van een nieuw leven waarin je keuzes maakt die nu kloppen.  Het is een gezond cadeau aan jezelf.

Je bent het waard

Als je dit leest ben je eerder een gever meer dan een nemer. Je geeft om je familie, werk, huisdier, vrienden en huishouden. Realiseer je, je hoeveel druk dat op je schouders legt? Jouw geluk en rust zijn ook wat waard, je verdient het om te ontspannen en je op te laden! Doe jezelf een reset retreat cadeau. Of zorg in ieder geval voor voldoende wellness-momentjes op een normale dag.

Liefs, Lotte


Over Lotte

De Nederlands Canadese Lotte is ook wel bekend als The Yoga Nomad. Het zal je niet verbazen dat zij als yogadocente de wereld rond reist om les te geven. Lotte bekijkt de wereld eerst met haar hart en dan met haar ogen. Ze deelt haar yoga- & reisinspiratie op haar website www.theyoganomad.nl maar deze zomer is ze in Europa en kun je haar lessen, workshops en vakanties dichtbij beleven.

Wil jij die reset knop indrukken en nieuwe inspiratie opdoen terwijl je geniet van ontspannende activiteiten en heerlijk eten op een zonnige bestemming? Je kunt met Lotte mee op reis:

  • Happy heart Retreat Mallorca | 11 – 17 april 2019. Speciaal voor Santé lezers nu met maar liefst €120 korting – betaal €675 in plaats van €795!  laatste 2 plekjes!
  • Rise & Shine Retreat | 13 – 18 juni Malaga
  • Bold & Balanced Retreat | 19 – 24 september Portugal

Fotografie: Dani van Oeffelen

Gerelateerde artikelen