olie

Wat je allemaal met olie kunt doen

Dacht je vroeger bij olie aan het doorsmeren van de motor van je auto, nu worden oliën voor hele andere dingen gebruikt. Dit is wat je allemaal met olie kunt doen.

 

Essentiële oliën zijn tegenwoordig heel erg hip. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor je lichaam, je kunt het innemen en je kunt het gebruiken voor allerlei huishoudelijke klusjes. Wij hebben op een rijtje gezet wat je allemaal met olie kunt doen:

Eten of drinken

Sommige essentiële oliën kun je vaak toevoegen aan drankjes of voedingsmiddelen, omdat het goed kan zijn voor bijvoorbeeld je huid of helpt tegen slaap- of stressproblemen. Lees altijd goed op de verpakking waar het precies voor bedoeld is en neem eventueel contact op met je huisarts om te vragen of het de werking van medicijnen die je gebruikt, beïnvloedt.

Lees ook: Druivenpitolie, je nieuwe dagcrème?

Schoonmaken van je yogamatje

Heb je behoorlijk gezweet tijdens een yogasessie? Maak je matje dan schoon met water dat vermengd is met een paar druppeltjes olie. Spray het op je matje, even droogwrijven en schoon is je matje. Om het echt schoon te krijgen voeg je er een beetje azijn aan toe.

Slaapproblemen

Heb je moeite om in slaap te vallen? Doe een paar druppels lavendelolie op je kussen. Binnen no time ben je in dromenland.

Verfrissende lucht

Ruikt je huis een beetje muf en heb je een openhaard? Druppel dan een paar druppels essentiële olie met jouw favoriete geur in de openhaard en je huis ruikt weer heerlijk! Heb je geen openhaard, koop dan een aromabrander waarop je een paar druppels olie in kunt doen, en steek eronder een waxinelichtje aan.

Zweetvoeten

En over nare luchtjes gesproken: heb je last van zweetvoeten? Drenk een watje in tee trea olie of citroenolie en doe deze in de schoenen. Weg is de vieze zweetvoetengeur.

Stofzuiger

Zelfs je stofzuiger kan in de loop van de tijd een vieze geur afstaan. Drenk wat watten in jouw favoriete geur olie en doe deze in de stofzuigerzak of in het gedeelte waar de stof wordt opgevangen.

Plakkerige dingen verwijderen

Zit er iets plakkerigs op je kleding of schoen of heb je op de een of andere manier kauwgum in je haar gekregen? Een beetje citroenolie kan helpen om plakkerige goedjes te verwijderen.

Vlekkenverwijderaar

Heb je een enthousiast kind dat met stiften in de weer is geweest op je houten tafel? Ook hier kan een beetje citroenolie de boel weer schoon krijgen. Dat geldt ook voor het gebruik van een verkeerde stift op een whiteboard.

Verflucht

Zo’n indringende verflucht kan behoorlijk op je keel slaan. Voordat je gaat verven zou je een paar druppels pepermuntolie aan je verf kunnen toevoegen. Dit neutraliseert de verflucht.

Bron: SheKnows.com

Gerelateerde artikelen