modesteden

Verrassend: dit is de top 3 beste steden voor fashion addicts

Milaan, Parijs, Londen… Als je aan de beste modesteden van Europa denk, dan zijn het toch wel deze steden. Maar niets is minder waar, want dit zijn de 3 beste steden voor fashion addicts.

 

Holiu, een zoekmachine voor vakantiehuizen vroeg zich af welke steden in Europa nu perfect zijn om te winkelen en kwam tot een verrassende top 3.

Lees ook:Ontspannen tijdens het shoppen

1. Zagreb, Kroatië

Met een 4,35 is Zagreb de populairste winkelstad van Europa. Waarom? Nou, er zijn maar liefst 915 kleding- en schoenenwinkels in deze stad. Naast klassiekers als Zara, H&M en Mango, vind je ook heel veel lokale en unieke winkels van Kroatische ontwerpers. Leuk om te weten: de uitverkoop is vanaf 27 december.

Authentieke winkels:

  • LuLu Couture – Gundulićeva ulica 3: heel exclusief omdat er slechts twee winkels in de wereld zijn. Het is een perfecte reflectie van de hedendaagse Kroatische mode.
  • Ulični Ormar – Vintage & Retro – Nikole Jurišića 16: een magische vintage shop waar je zeker even tussen wil snuffelen om een uniek stuk te scoren.

2. Turijn, Italië

Opvallend, maar uit het onderzoek kwam niet Milaan als favoriete modestad naar voren, maar Turijn. Het scoorde een 4,29 en dat is niet zo gek met maar liefst 2.800 kleding- en schoenenwinkels.

De winteruitverkoop is tussen 5 januari en 28 februari.

Authentieke winkels:

  • CHLOE – Kleding & Concept Store – Via Accademia Albertina, 36: mooie winkel vlakbij Via delle Mille met elegante en creatieve kleding.
  • Bagni Paloma, Via dei Mille, 30: concept store met een rauw randje.

3. Wenen, Oostenrijk

Wenen is niet alleen een historisch, prachtige stad, maar ook de perfecte plek voor fashionista’s om hun slag te slaan in een van de 3.000 designwinkels. Wenen scoort met een gemiddelde van 4,28 op Google.

De winteruitverkoop is hier van januari tot februari.

Authentieke winkels:

  • Luv de winkel – Gumpendorfer Straße 24: kleine winkel met charmante kleding en schoenen.
  • Vintage Fabrik – Mariahilferstraße 3: één van de grootste vintage winkels in Wenen.

Gerelateerde artikelen