Sante September 2022 1000x1440

Van je darmen gezond houden tot apart van je partner slapen: dit staat er in de nieuwe Santé

Heb je dat momentje voor jezelf al in je agenda gezet? Nee? Snel doen, want het augustus-nummer van Santé is nu verkrijgbaar!

In de nieuwste Santé vind je onder andere:

Het microbioom: zo houd je je darmen gezond

Je microbioom heeft grote invloed op je staat van welzijn, want het bepaalt hoe goed jij fysiek én mentaal in het leven staat. Voor je gezondheid is het dus belangrijk om je microbioom in topconditie te houden.

Eet jij teveel zout? Doe de test!

Soms is het zo lekker: een zak chips tot op de bodem leegeten. Voor één keer niet erg, maar structureel te veel zout binnenkrijgen kan leiden tot hart- en vaatziektes. Hoe riant strooi jij met het zoutvaatje?

Trippen als therapie

Er is steeds meer bewijs dat psychedelica veel kunnen betekenen voor je mental health. Wat doen deze middelen dan? En hoe pak je dat op een veilige en legale manier aan?

Het bed (niet) delen

In een goede relatie slaap je samen, is de norm. Maar het bed delen met je partner is niet altijd goed voor je humeur, laat staan voor de romantiek. Soms is apart slapen helemaal niet zo’n gek idee.

Mirjam’s ervaring met Chi Neng Quigong

Vertragen is een hele kunst wanneer je in de versnelling staat. En soms ziet Mirjam stiekem een beetje op tegen de les Chi Neng Quigong, omdat het zó langzaam gaat. Maar daarna voelt ze zich altijd energiek, helder en ontspannen. Wat is het geheim van deze Chinese bewegingsleer?

Koop hier de nieuwste Santé of lees 10x Santé digitaal voor maar €21,95!

Tip van de redactie

Samsung Galaxy Watch4
Samsung Watch4 Ad
Shop