dog hond samen is beter dan alleen

Samen is leuker

Vind jij alleen zijn niet zo gezellig? Dan is een hond een echt maatje voor jou. Of het nu voor overdag is, vooral voor in de avond of gewoon voor altijd. Met een hond heb je makkelijker een ritme omdat jouw vriendje graag op tijd naar buiten wil. Maar ook is het gewoon gezellig in huis en voel je je waarschijnlijk zelfs veiliger.

Of je een kleine hond of een grotere hond wil, ligt vaak aan jouw voorkeur maar ook aan de ruimte die je hebt en hoeveel tijd je er op uit wil gaan. Een grote hond heeft niet alleen meer ruimte maar ook meer beweging nodig.

Gezelligheid in huis

Heb je genoeg ruimte dan is de Australische Herder niet alleen een mooie maar ook een gezellige hond. Deze hond is overigens niet alleen heel lief maar ook heel intelligent en gehoorzaam. Toch is het wel noodzakelijk dat je een beetje ervaring hebt want de combinatie van zijn aanzienlijke energie en drive met zijn slimme karakter, kan wel voor verrassingen zorgen.

Ook de Labradoodle zorgt voor veel gezelligheid in huis. Deze kruising tussen een poedel en een labrador retriever maakt dat de hond sociaal is en een echte gezelschapshond die ook lief is voor kinderen. Er zijn overigens diverse kleuren Labradoodles. En ondanks zijn krullen verhaart deze lieverd niet. Daardoor is de Labradoodle ook super geschikt is voor mensen met een allergie. 

Vriendelijk bolletje wol

Heb je wat minder ruimte of wil je geen lange wandelingen hoeven maken? Dan is de Pomeriaan een klein lief en snoezig bolletje wol dat graag bij je zal zijn. Dit hondje is niet alleen vriendelijk en aanhankelijk, maar de Pomeriaan is ook een intelligent hondje dat jou graag blij wil maken. Ze staan er overigens om bekend dat ze meestal met één persoon een sterke band creëren. Maar ook voor anderen in je gezin of visite zijn ze erg lief. En enige is dat ze niet graag alleen zijn omdat ze dan snel verlatingsangst krijgen.

Lees ook: Zoveel geld ben je gemiddeld kwijt aan een huisdier

Dit is een partnerbijdrage