vliegvakantie boeken

Nederlanders nog terughoudend met boeken buitenlandse vliegvakantie

Ondanks dat er zowel in Nederland als buiten onze landgrenzen al meerdere versoepelingen zijn doorgevoerd en aangekondigd, loopt het nog niet storm met boekingen van vliegreizen naar het buitenland.

Continu wisselende reisadviezen, verplichte coronatesten, en onzekerheid rondom de besmettelijke deltavariant van het coronavirus lijken reizigers te doen twijfelen over verre vakantieplannen. Vaker wordt er gekozen voor een autovakantie in eigen land, of naar landen als Frankrijk en Italië in plaats van een verre vliegvakantie.

Lees ook: Slaap je slecht? 3 oplossingen uit het buitenland

Luxe in eigen land

In plaats van een all-in resort in Turkije of Thailand, wijkt men dit jaar ook vaker dan ooit uit naar een exclusievere vakantiebestemming in eigen land. Onder meer vakantiehuisjes met een sauna, maar ook hotels met een jacuzzi op de kamer zijn in trek. Het lijkt er op dat men nog steeds op zoek is naar die luxe vakantiebeleving, maar dan simpelweg een stuk dichter bij huis. Een hotel of ander verblijf met jacuzzi, sauna of andere luxe faciliteiten passen daarbij.

Herstel vliegreizen

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat het aantal geboekte vliegreizen dit najaar, in de aanloop naar de herfst- of kerstvakantie, weer sterker zal toenemen. Dan is de vaccinatiegraad in Nederland een stuk hoger, en hoopt men dat ook het aantal coronabesmettingen in vakantiegebieden binnen en buiten Europa weer is afgenomen. Met als gevolg dat Nederlandse reizigers weer vaker het vliegtuig in durven te stappen.

Heb jij een vliegvakantie geboekt voor deze zomer?

Lees ook: Van zomerchallenge tot actieve vakanties: dit staat er allemaal in de nieuwe Santé

Beeld: Getty Images / Dit is een partnerbijdrage