Geld 2100x1440

Over geld gesproken: de leukste financefluencers op Instagram

Geld wordt pas écht leuk als je er genoeg van hebt. Deze ‘financefluencers’ helpen je op weg naar meer vrijheid en een leuker leven.

Nicole van Roekel (The Budget Life)

Als – in haar eigen woorden – rasechte koopjesjager en geldnerd, had Nicole op haar twaalfde al haar eerste baantje en kocht ze op haar 24e een appartement. Inmiddels is ze ondernemer en deelt ze op haar blog en Instagram haar kennis over (be)sparen, meer geld verdienen en investeren.

Tiencent.org

Tips over hoe je beter met je geld kunt omgaan. Hoe en waar je kunt bezuinigen en hoe je van twee muntjes van tien cent tienduizend euro kunt maken.

www.tiencent.org

Janneke van de Brink (@Financieelvrijevrouw)

Janneke werkt zeven jaar voor een uitgeverij als ze denkt ‘wil ik dit mijn hele leven blijven doen?’. Dan overlijdt in 2013 haar broertje en beseft ze dat het leven heel kort kan zijn. Ze wil niet meer meedoen aan de rat race, neemt een jaar voor zichzelf en verdiept zich in geld en financiële vrijheid. Twee jaar later is ze financieel onafhankelijk. Ze laat zich inspireren door de FIRE movement, een lifestyle-beweging met als doel financiële vrijheid en vroegtijdig met pensioen te gaan.

Renée Lamboo (@PorteRenee.nl)

Het is midden in de kredietcrisis als Renée en haar ex-vriend uit elkaar gaan en zij achterblijft in hun koopappartement, waar nog een flinke schuld op zit. Ze gooit haar money mindset om en leeft een paar jaar op bijstandsniveau. Dat zorgt ervoor dat ze niet alleen haar schuld aflost, maar dat ze inmiddels een ton op de bank heeft. Op haar Instagram en website deelt ze haar tips over sparen, beleggen, verdienen en aflossen.

Tekst: Emma Verweij

Tip van de redactie

Money Planner door Renée Lamboo

Moneyplannerreneelamboo799x1200
Bestel hier
San2203 Pdf 2022 Preview

Ontvang jouw dosis inspiratie voor een healthy lifestyle elke maand op de mat.

Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen