Moederdag

Moederdag vaak vergeten

Och jee. Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de mannen Moederdag weleens vergeet! Even ter herinnering: zondag 14 mei is het weer zover.

In de agenda: aanstaande zondag is het weer Moederdag. Massaal slaan we met z’n allen een bos bloemen in en reizen we af naar onze moeders.

Oeps… vergeten
Toch blijkt deze verwendag voor moeders best vaak vergeten te worden. Uit onderzoek van online kaartenshop Greetz blijkt dat bijna een kwart van de mannen en veertien procent van de vrouwen Moederdag weleens vergeten zijn. Terwijl toch veel Nederlanders veel waarde hechten (zij het wel voornamelijk moeders) aan Moederdag. Slechts vijftien procent laat de feestdag aan zich voorbij gaan.

Ontbijt op bed
De meeste Nederlanders gaan tijdens Moederdag op bezoek bij zijn of haar moeder (37 procent). Zonen en dochters nemen dan het liefst een bos bloemen mee (28 procent). Daarnaast scoort het ontbijt op bed ook hoog op Moederdag (23 procent). Vooral bij gezinnen met jonge kinderen is deze extra verwennerij erg populair (46 procent).

Opmerkelijk: bijna 30 procent van de mannen vindt Moederdag belangrijker dan Vaderdag. Slechts 13 procent van de vrouwen deelt deze mening.

Beeld: Getty Images

Tip van de redactie

931x1200
Bestel hier

Tip van de redactie

Springlane Kaia food processor
Food Processor Ad
Bestel hier