tips-lange-roadtrip

Met deze 5 tips bereid je je voor op een lange roadtrip

Aangezien op vliegvakantie gaan op dit moment een wat groter risico met zich meebrengt dan de auto pakken, kiezen veel mensen ervoor om te roadtrippen naar het buitenland. Maar een lange autoreis brengt natuurlijk ook wat uitdagingen met zich mee. Daarom is het belangrijk om je goed voor te bereiden voordat je achter het stuur kruipt. De volgende tips maken jouw lange roadtrip een stuk plezieriger, trust us.

1. Kijk je auto van tevoren goed na

Niemand wil er midden op de snelweg in Frankrijk achter komen dat ze niet genoeg benzine of remvloeistof hebben. Kijk daarom voor je reis goed na of je auto van alle benodigdheden is voorzien. Naast alle vloeistoffen zijn ook je bandendruk en de staat van je banden belangrijk. Vergeet niet je ruitenwissers te controleren:  je wil natuurlijk voorkomen dat je in de stromende regen niks meer ziet door kapotte ruitenwissers. Als je denkt dat je niet genoeg kennis hebt om je auto optimaal te checken voordat je weg gaat, rijd dan even langs de garage en vraag om een beurt. Better safe than sorry! Tot slot is het ook slim om te investeren in een goede EHBO-kit en het telefoonnummer van de ANWB nummer nog even op te schrijven voor je gaat rijden.

Lees ook: ‘Wat mag er niet ontbreken in je koffer als je op vakantie gaat

2. Plan je route

Hou je niet zo van je reis uitplannen en is je volgende bestemming nog onbekend? Dat is natuurlijk helemaal prima! Kies er dan wel voor om je tanklocaties of plaspauzes alvast in te plannen en stippel uit welke kant je het beste uit kan rijden om te zorgen dat je ergens een tankstation vindt als je dat dringend nodig hebt. Gelukkig zijn er hiervoor genoeg apps die je kan gebruiken! Zorg ook dat je elke twee uur een pauze inlast, ongeacht of je bij een tankstation of een stadje in de buurt bent. Elke autobestuurder moet eens in de zoveel tijd even bijkomen van de rit en energie op doen voor het volgende stuk. En even je benen kunnen strekken is voor elke vakantieganger wel prettig!

3. Pak je auto goed in

Als je van plan bent om voor een langere periode ergens te gaan kamperen in the middle of nowhere is het logisch dat je een hoop spullen meeneemt. Pas wel op dat je je auto niet te vol stopt. Om dit te voorkomen kun je het maximale gewicht wat je auto kan dragen opzoeken. Dit geeft je enigszins een richtlijn voor hoeveel spullen je, naast je vakantiegezelschap, mee kan nemen. Misschien een mooie stok achter de deur als je twijfelt of ook die zesde pan of die derde koeler nog mee moeten… Ook het inpakken kan je slim doen! Leg de zwaardere spullen onderop en zoveel mogelijk in het midden van de auto zodat het gewicht goed verdeeld is en je geen zware spullen in je nek krijgt als je keer abrupt moet remmen.

4. Stel je stoel goed af

Niks is zo vervelend als kramp in je voet, been, rug of heupen als je aan het rijden bent. Voorkom dit dus door je stoelhoogte zo aan te passen dat je heupen net iets hoger zitten dan je knieën en je stuur dichtbij genoeg is zodat je niet armen helemaal hoeft uit te strekken. Voor stoelen met een lichte kuip erin kun je kiezen voor een extra kussentje onder je billen of in je rug. Stel ook je spiegels goed af zodat je niet je nek verkrampt elke keer als je een vervelende bumperklever achter je in de gaten probeert te houden.

5. Benut je benzine goed

Een reis kan al duur genoeg zijn zonder honderd keer te moeten tanken onderweg. Let dus goed op je rijgedrag om dit te voorkomen. Door vaak te remmen en weer op te trekken verbruik je namelijk veel meer benzine. Kies daarom een route die veel over de snelweg loopt en rijd als het kan op cruise control. Laat het rijplezier maar beginnen!

Bron: Realsimple.com

Tip van de redactie

BoomBrush elektrische tandenborstel
Boombrush Ad
Boombrush 1 Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen