after holiday-dip

Zo voorkom je de beruchte ‘after holiday-dip’

“No man needs a vacation so much as the man who has just had one.” In deze quote van de Amerikaanse schrijver Elbert Hubbard kun je jezelf vast herkennen als jouw vakantie net achter de rug is. Veel mensen hebben na hun vakantie namelijk last van somberheid of zelfs verdriet; oftewel een flinke after holidy-dip…

Hoe kun je ervoor zorgen dat je na de vakantie toch met je laptoptas dames én een positief gevoel je kantoor binnenloopt?

De oorzaak van je dip

Dat je na een heerlijke vakantie in een dipje schiet is helemaal niet zo gek. Tijdens de vakantie maak je namelijk veel meer geluksstofjes aan zoals, dopamine en endorfine. Je drinkt vaak wat meer alcohol, geniet van lekker eten in het gezelschap van geliefden, krijgt meer beweging en zon op je gezicht. Van al die stofjes worden je hersenen en lichaam helemaal happy. Zodra je vakantie voorbij is daalt het aantal geluksstofjes behoorlijk, en dat merk je.

Tips om de dip te voorkomen

  • Bedenk dat je niet de enige bent; uit onderzoek is gebleken dat bijna de helft van de Nederlanders met tegenzin weer aan het werk gaat. Gedeelde smart is halve smart!
  • Laat je werk goed achter zodat je niet meteen in een puinhoop start.
  • Geef jezelf de tijd om rustig op gang te komen.
  • Houd je vakantiegevoel vast door een mooie vakantiefoto te gebruiken als screensaver.
  • Bedenk wat je gemist hebt tijdens je vakantie zoals; pindakaas of je eigen douche!

Onthoud dat de after holiday-dip bij de meeste mensen na een paar dagen alweer voorbij is.

Gerelateerde artikelen