vaatwasser inruimen

Zo ruim je slim je vaatwasser in

Zomaar je vieze vaat op een random plekje in je vaatwasser zetten, zit er voor jou waarschijnlijk niet in. Iedereen heeft zo zijn eigen manier, maar deze methode is het meest efficiënt. In drie stappen ruim je slim je vaatwasser in.

Vergeet voorspoelen

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar voorspoelen zou er juist voor zorgen dat de vaatwasser langer nodig heeft. De machine meet de vervuiling in het water, als het water dus erg schoon wordt gemeten blijft het langer doorspoelen opzoek naar vuil. Uiteraard wel nog steeds even van tevoren de etensresten van je bord afvegen. Vieze vaat mag dan een go zijn, verstoppingen wil je niet.
 

Glazen horen bovenin

Plaatst het glaswerk in de bovenste lade. Hier is de sproeidruk lager, waardoor er minder snel schade ontstaat.

Lees ook: Waarom komt plastic altijd nat uit de vaatwasser?
 

Bestek met de greep naar beneden

Het bestek hoort logischerwijs in het bestekbakje. Dat is geen moeilijk puzzel, maar let er wel op dat je het bestek met de punt omhoog in het bakje plaatst. Zo ontstaat er een soort waaier en kan het water goed bij de viezigheid. Kijk bij het uitruimen uit voor scherpe mespunten. Ook bij de vaatwasser geldt; safety first.

Wist je dat je naast borden, glazen en bestek ook speelgoed, kaarsenhouders en andere spullen in de vaatwasser kunt doen? Lees hier welke producten in de vaatwasser kunnen.