tijd voor jezelf

Zo maak je tijd voor jezelf

Tijd heb je niet, tijd maak je. Juist als het om jezelf gaat. Het blijft lastig en daarom geven wij je zes tips om tijd voor jezelf te maken. Heel belangrijk!

 

1. Plan bewust tijd voor jezelf in

Zie tijd voor jezelf niet als een luxe. Het is noodzakelijk om jezelf niet voorbij te rennen. Hou bewust tijd voor jezelf vrij en zet desnoods letterlijk een kruis in je agenda.

Lees ook:15 manieren om beter voor jezelf te zorgen

2. Praat jezelf geen schuldgevoel aan

Nee, de tijd die je voor jezelf hebt, zou je niet beter aan je gezin of je werk kunnen besteden. Juist door tijd voor jezelf te nemen, kun je daarna weer een betere partner, moeder, vriendin of collega zijn.

3. Durf nee te zeggen

Je kunt niet alles doen, daarom moet je keuzes maken. Vraag je daarbij af welke dingen jij belangrijk vindt en/of het liefst doet. Voel je niet schuldig als je nee zegt.

4. Unplug jezelf

Heb je eindelijk tijd voor jezelf, leg je telefoon dan weg en zet je laptop uit. Voor je het weet wordt de tijd voor jezelf opgeslokt door mails en berichtjes.

5. Plan je dagen niet te vol

Dingen lopen nu eenmaal niet altijd zo soepel als gehoopt. Plan je dagen daarom als het lukt niet te vol, zo heb je nog steeds een beetje lucht wanneer er iets mis loopt.

6. Verwerk korte momenten voor jezelf in de dag

Je hoeft niet meteen een dagdeel voor jezelf vrij te maken. Neem gedurende de dag ook af en toe een korte pauze waarin je tijd maakt voor jezelf.

Gerelateerde artikelen