licht

Zó maak je je huis mooi met licht

Sinds een jaar zitten we thuis. We werken thuis, we leven thuis en we komen bijna nergens anders. Het is dus niet zo vreemd dat we massaal ons huis aan het opknappen zijn. Want die muren lijken met de dag wel dichter op je af te komen. Nu kun je natuurlijk al met een paar mooie accessoires een groot verschil maken. Maar je kunt het ook iets grootser aanpakken, zonder dat het een complete verbouwing wordt.

Maak eens een nieuw lichtplan

Die ene schemerlamp staat daar nu al jaren en die kroonluchter boven je salontafel is eigenlijk ook niet meer om aan te zien. Maar ja, je hebt wel licht nodig. En dus wordt het tijd voor verandering. Om te beginnen zul je moeten bepalen waar je licht nodig hebt. De tijd van een plafonnière boven de salontafel is wel een beetje geweest. Door hier en daar een LED inbouwspot te plaatsen en die aan te sluiten op een dimmer heb je sfeerlicht als je op de bank zit en goed werklicht als je nog even de stofzuiger door je kamer wilt trekken. Je kunt inbouwspots ook heel goed gebruiken in de keuken voor een betere verlichting van je aanrechtblad.

LED is beter voor het milieu

LED verlichting is een goede manier om mee te werken aan een beter milieu. Je bespaart met LED ontzettend veel energie. Een klein voorbeeldje: weet je nog hoe heet die gloeilampen konden worden? Dat was niet voor niets. Van alle stroom die er naar een gloeilamp ging, werd slechts 10 procent omgezet in licht. Hierdoor kon de temperatuur van deze lampen wel oplopen tot 300℃! Dat is bij LED lampen wel anders. Hier wordt maar liefst 80 procent van de elektriciteit omgezet in licht. Je begrijpt dus dat een LED lamp niet alleen veel zuiniger in het verbruik is, maar ook nog eens veel langer meegaat.

Maar LED geeft toch koud, fel licht?

De LED verlichting van nu is warm en sfeervol en toepasbaar in alle ruimtes van je huis. Wist je dat er zelfs LED verlichting is voor buiten? Ook zijn er zowel LED inbouw- als opbouwspots te koop, in verschillende kleuren, modellen en voor verschillende toepassingen. Je kunt ook kiezen voor LED spots die je kunt kantelen en zo goed kunt richten op bijvoorbeeld dat ene mooie schilderij.

Heb jij al LED spots in huis?

– Dit artikel is een partnerbijdrage van Ledinbouwspotsleds.nl