off day

Wat therapeuten doen als ze een ‘off day’ hebben

Soms stap je met het verkeerde been en bed en dan is je humeur om te schieten. Om anderen niet al te veel lastig te vallen met je slechte humeur hebben deze therapeuten een aantal tips voor een ‘off day’…

Ook therapeuten kunnen weleens een slecht humeur hebben. Dit zijn hun trucjes om de dag nog een beetje goed door te komen.

Lees ook: De voordelen van een slecht humeur

Even douchen

Psycholoog Marisa Franco: “Als ik een slechte dag heb en ik nergens zin in heb dan werkt het bij mij niet om op de bank te liggen en mezelf terug te trekken. Ik ga liever even douchen om mezelf te resetten. Hierdoor krijg ik weer energie en is mijn dag weer goed.”

Gevoelens delen

Psycholoog Rebecca Leslie: “Ik deel mijn gevoelens met een vriendin of iemand die veel voor me betekent. Door dit te doen, voel ik me een stuk beter. In plaats van alle last op mijn schouders te dragen, voelt het al verlichting door mijn gevoelens te delen.”

Even geen social media of nieuws

Therapeut Kurt Smith: “Als ik een slechte dag heb dan heb ik totaal geen behoefte aan negativiteit. Dus ik blijf ver van social media en het nieuws, dat aardig negatiever en erger wordt gemaakt dat het is. Je hebt er moeilijk controle over dus ik focus me liever op dingen waar ik wel controle over kan hebben.”

Naar buiten

Psycholoog Rebecca Leslie: “Even naar buiten gaan voor een wandeling heeft zo’n impact op je humeur. Een beetje zon en beweging geven je energielevel een enorme boost. Ook kan een andere omgeving je humeur goed doen.”

Bron: HuffingtonPost, beeld GettyImages

Tip van de redactie

Theragun Prime massageapparaat
Theragunpro
Bestel hier

Gerelateerde artikelen