frans-polynesië frans polynesië

Waarom jij beslist een keer naar Frans-Polynesië moet gaan

De Fransen weten het een en ander over het goede leven; champagne en gebak, kaas en wijn, Parijs en de Provence.

Het is daarom niet verwonderlijk dat ze in 1880 de eilanden van Tahiti als hun kolonie in de Stille Zuidzee kozen. Inmiddels heet dit land Frans-Polynesië, waar ook Bora Bora onder valt. Tahiti is desondanks nog altijd het grootste en belangrijkste eiland, waar je beslist een keer naartoe moet gaan vanwege de onderstaande redenen. 

Mariene avonturen

Hoewel het geen schande is om hier uren naar de creaties van de natuur te staren, raden we je aan om het fascinerende onderwaterleven dat je omringt in Frans-Polynesië te verkennen. Boottochten brengen zwemmers en snorkelaars naar zowel ondiep als diep helder water om roggen, haaien en tropische vissen te ontmoeten. Verwacht dat je hartslag omhoog gaat als tientallen haaien je omringen, maar wees gerust, rifhaaien zijn ongevaarlijk. Er is bovendien altijd de mogelijkheid om vanuit de veiligheid van de boot te kijken naar de haaien voor degenen die zich niet zo dapper voelen. 

Adembenemend landschap

Terwijl Tahiti en Moorea bestaan ​​uit vulkanische bergen verfraaid met weelderige regenwouden, is Tikehau, wat onderdeel van de vlakke Tuamotu-eilanden is, een roze-zandatol dat een enorme lagune omringt. Dan is hier natuurlijk ook nog Bora Bora met haar betoverende lagune en de indrukwekkende berg Otenamu in het midden. Bora Bora wordt daarom vaak omschreven als de meest opvallende van de eilanden in de Stille Zuidzee. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het landschap dat je te wachten staat in Frans-Polynesië, zo vind je er vast ook een replica van Maui

Gastronomische lekkernijen

Een belangrijke bonus van het zijn van een Frans overzees gebiedsdeel is dat Frans-Polynesië een zeer hoge standaard van keuken heeft, die ook nog eens zeer interessant is. Het bestaat met name uit een combinatie van tropische ingrediënten met klassieke Franse recepten en stijl. Tahitiaans dineren is dan ook zeker een aanrader! Poisson cru is hier bijvoorbeeld een goed voorbeeld van, waar honderden variaties van gemaakt zijn. De meest voorkomende bestaat desondanks uit rauwe tonijn gemarineerd in limoensap, romige kokosmelk en uien.

Lees ook: Meer snurkers tijdens zomervakantie

Beeld: Pexels / Dit is een partnerbijdrage