bed opmaken

Waarom het zo goed is voor je om je bed op te maken

Maak jij je bed elke ochtend je bed op of laat je lekker de boel de boel? Of je het nu wel of niet doet, het kan heel wat zeggen over je persoonlijkheid.

Uit onderzoek onder 2.000 Amerikanen blijkt dat het opmaken van je bed heel goed is voor je nachtrust. Ook kunnen degenen die elke ochtend hun bed opmaken zonder wekker opstaan. Het blijkt dat ‘beddenopmakers’ echte ochtendmensen zijn, vaak werkzaam zijn in de gezondheids- of technische sector en liefhebber zijn van jazzmuziek en romantische films. Het zijn veelal mensen die avontuurlijk zijn ingesteld, zelfverzekerd, sociaal en ook een beetje veeleisend zijn.

Lees ook:Tips voor een najaarsschoonmaak in je slaapkamer

Vaker seks

Wat de onderzoekers vooral opvielen was dat mensen die ’s ochtends hun bed opmaken vaker seks hebben, zo’n drie keer per week.

Je bed niet opmaken

Maar hoe zit het dan met degenen die hun bed niet opmaken? Dat zijn echte nachtmensen, die ’s ochtends grote moeite hebben met opstaan. Ze zijn vaak werkzaam in de zaken- of financiële wereld. Deze niet beddenopmakers houden van comdey’s. Qua karakter zijn ze nieuwsgierig, verlegen, wat sarcastisch en een beetje humeurig.

Beddenopmakers zijn gelukkiger

Uit eerder onderzoek uit 2012 blijkt dat beddenopmakers zichzelf als gelukkig omschrijft. Maar liefst 62 procent van degenen die hun bed niet opmaakt, voelt zich juist ongelukkig.

Bron: GoedGevoel.be

Gerelateerde artikelen