vliegangst

Vliegangst? Ga je vliegfobie te lijf tijdens dit festival

Je wilt zo graag een keer een vliegvakantie maken, maar je vliegangst staat je in de weg. Om dat te voorkomen organiseert vlieginstituut Onbezorgd Vliegen in samenwerking met piloten vliegangsttherapeuten een vliegangstfestival.

 

Hoewel een vliegtuig het meest veilige vervoersmiddel ter wereld is, heeft toch ruim 30 procent van de westerse bevolking last van vliegangst. In Nederland zijn er 4 miljoen bange luchtreizigers en in België ruim 3 miljoen.

Lees ook:Tips tegen vliegangst

Allerlei workshops

Tijdens het vliegangstfestival op 2 februari bij Schiphol kun je allerlei workshops volgen. Zo geven piloten en vliegangsttherapeuten de hele dag workshops over wat deze angst is, wat het met je doet en hoe je er zelf het beste mee om kan gaan. Maar ze leggen ook uit hoe een vliegtuig vliegt, wat turbulentie precies is en waarom een vliegtuig het veiligste vervoermiddel ter wereld is.

Andere angsten

“Vliegangst is voor iedereen anders”, volgens piloot en vliegangstbehandelaar Kelly Otte. “Er liggen altijd een aantal dieper liggende angsten of onzekerheden aan ten grondslag  zoals claustrofobie, hoogtevrees, sociale angst en controledwang. Je zit immers in een hele kleine ruimte, op zo’n 10 kilometer hoogte, met honderden ‘vreemde’ mensen en verder moet je je totaal overgeven aan de piloten. Maar gelukkig is vliegangst ook heel goed te behandelen, met een slagingskans van 98 procent”.

Waar en hoe laat

Het festival vindt plaats op zondag 2 februari 2020 in het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp. Aanvang: 10.00 uur. Einde: 17.30 uur. De entree is 24,95 euro per gezin. Iedere bezoeker met vliegangst ontvangt gratis het boek ‘Overwin je vliegangst’, geschreven door Kelly Otte. De workshops en alle andere ervaringen en activiteiten tijdens het Vliegangstfestival zijn gratis. Kijk voor meer informatie op: www.onbezorgdvliegen.nl

Gerelateerde artikelen