Charlotte Labee

Van topmodel naar brain balance expert: Charlotte Labee vertelt erover in Santé

Als voormalig Miss Universe en tv-presentatrice, Charlotte Labee (34) privé en zakelijk door een dal gaat, gooit ze het roer om. Ze verandert haar leefstijl en verdiept zich in de werking van het brein. Nu helpt ze anderen om – net zoals zij – meer balans en geluk te vinden.

Je was model en presentatrice. Nu ben je Brain balance expert. Wat ging daaraan vooraf?

“Ik stond altijd volop in het leven. Ik ging zo veel mogelijk avonturen aan en genoot optimaal. In mijn modellentijd presenteerde ik ook voor televisie en werd ik ook nog eens hoofdredacteur van een nieuw op te zetten magazine. Ik pakte elke kans die voorbijkwam, ook al werkte ik mezelf ermee in een spagaat. Ik leefde op adrenaline.”

Waar kwam die prestatiedrang vandaan?

“Ik kom uit een liefdevol gezin. Mijn vader was een echte workaholic. Schouders eronder en gaan. Mijn moeder gaf me mee dat ik voor mezelf moet kunnen zorgen. Er zat een bewijsdrang bij me ingebakken. Opgeven was geen optie voor me. Maar ik was niet in balans. Jarenlang deed ik pas rond een uur of twaalf, één ’s nachts mijn laptop dicht en sprong ik er ’s ochtends om zes uur weer uit. Daarbij at ik ongezond.
In mijn modellentijd ontbeet en lunchte ik met een boterham met pindakaas en at ik hooguit een ons groente per dag. En soms had ik het te druk om überhaupt te eten en nam ik maar snel een Snickers of Mars.”

Wat was het keerpunt?

“In 2016 kreeg ik de diagnose baarmoederhalskanker in een vergevorderd stadium. Na mijn operatie nam ik geen tijd om te herstellen, maar maakte ik meteen weer lange dagen voor mijn kledingbedrijf.
In 2017 werd onze zoon Sky geboren. Krap drie weken later brandde ons huis af en
een halfjaar daarna ging m’n bedrijf failliet.”

Wat een drama…

“Ja, de impact was enorm. Naar buiten toe was ik altijd in control geweest, maar nu voelde ik alles door mijn vingers glippen. Ik viel kilo’s af, mijn haar brak af, ik kreeg slapeloze nachten en was mezelf niet meer. Helemaal op was ik. In mijn ogen faalde ik op alle fronten – als moeder, partner, vriendin, dochter en ondernemer. Na vier maanden kreeg ik acute verlammings­­vers­chijn­selen aan mijn arm. Toen mijn arts zei dat mijn zenuwstelsel was aangetast door pure stress, was dat een keiharde realitycheck. Ik was dertig en net moeder
geworden. Als ik niks zou doen, zou ik in een rolstoel belanden.”

In het mei-nummer van Santé kun je in het complete interview met Charlotte lezen hoe ze die verandering aanpakte.

Bron: Sante mei 2020, tekst: Belinda Fallaux, beeld: Okayworks

Tip van de redactie

Princess smartkachel van glas

Princess Kachel Ad
Shop

Gerelateerde artikelen