psychologie

7 tips voor een betere relatie met jezelf

Relaties spelen een belangrijke rol in ons leven, maar één relatie wordt vaak vergeten. De belangrijkste: de relatie met jezelf.

1. Accepteer dat je niet perfect bent
Aan sommige onzekerheden kun je werken zodat je er zelfverzekerder over wordt. Maar hoe hard je ook aan jezelf werkt: niemand is perfect. Het grootste cadeau voor jezelf is om te accepteren dat je niet perfect bent.

2. Vergelijk jezelf niet met anderen
Vooral online zie je wat anderen bereikt hebben, waar ze op vakantie zijn, hoe opgeruimd hun huis is. De vergelijking tussen jezelf en anderen zal daardoor altijd oneerlijk zijn, omdat je van anderen alleen hun beste kanten ziet.

3. Stop met zoeken naar goedkeuring
Geloof in jezelf en blijf trouw aan je normen en waarden. Een goede relatie met jezelf maakt goedkeuring van anderen onnodig.

4. Zet jezelf op de eerste plek
Het zal je niet altijd lukken om jezelf op de eerste plaats te zetten en dat hoeft ook niet. Zorg dat je het regelmatig heel bewust wél doet. Luister naar je lichaam, weet wanneer je rust moet nemen en zorg goed voor jezelf.

5. Wees niet te hard voor jezelf
Je hoeft tegen jezelf niet strenger te zijn dan je voor je vriendinnen bent.

6. Breng meer tijd alleen door
Leer je eigen gezelschap waarderen. Zonder afleidingen, dus leg je telefoon ook even weg. Het kan je helpen om je hoofd leeg te maken.

7. Laat je niet wijsmaken dat investeren in de relatie met jezelf egoïstisch is
Een goede relatie met jezelf zorgt voor betere relaties met de mensen om je heen.

Beeld: GettyImages, Tekst Santé

Tip van de redactie

931x1200
Bestel hier

Tip van de redactie

Wilma Van Grinsven-Padberg onthult in dit boek de geheimen van de mediterrane levensstijl, waarom het zo gezond is en wat de mensen in deze regio eten. Ontdek de recepten van lokale foodies voor een heerlijke en gezonde start! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST EN RECEPT MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES