bioritme

Reset je bioritme

Een week kamperen zou de uitkomst kunnen zijn voor mensen met een verstoord dag- en nachtritme. Je verzet daarmee namelijk je lichaamsklok, op een goede manier.

Voor het onderzoek werd het dag- en nachtritme van een groep testpersonen in de gaten gehouden. Daarna gingen ze een week kamperen, zonder zaklamp en andere verlichting. Na het kamperen vielen de personen ook thuis sneller in slaap en werden ze vroeger wakker. Wist je trouwens dat je ook heel goed kunt kamperen in de herfst of winter? En zijn speciale wintercampings.

Kunstlicht
Verschillen in waak- en slaapritmes worden vooral veroorzaakt door kunstlicht volgens de onderzoekers. Zonlicht zorgt ervoor dat het verschil tussen ochtend- en avondmensen sterk afneemt. Binnen een week lopen hun lichaamsklokken bijna gelijk.

Om je bioritme weer goed te krijgen is het ook belangrijk om overdag veel buiten te zijn. gebruik de kracht van licht en donker om je bioritme te resetten. En denk er ook aan om ’s avonds een blauwfilter op je telefoon aan te zetten, of nog beter: om ’s avonds geen schermtijd te hebben.

Beeld: Getty Images

Tip

tent
Driepersoons koepeltent voor nog geen 100,-
Bestel hier

Boekentip

wildkamperen
Bestel hier
Het Kind Dat Er Niet Kwam 2

Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Santé ook op Pinterest

Tip van de redactie

931x1200
Bestel hier

Tip van de redactie

Wilma Van Grinsven-Padberg onthult in dit boek de geheimen van de mediterrane levensstijl, waarom het zo gezond is en wat de mensen in deze regio eten. Ontdek de recepten van lokale foodies voor een heerlijke en gezonde start! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST EN RECEPT MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES