Egypte

Reizen naar Egypte, kan dat nog?

Een visum naar Egypte is 24/7 aan te vragen. Dat kan nog altijd, ook al is reizen naar Egypte op dit momenten uitgesloten vanwege de corona-maatregelen.

Alle internationale reizen naar Egypte zijn momenteel niet mogelijk. Dit reisverbod geldt in ieder geval tot en met half april en wordt mogelijk verlengd. In uitzonderlijke gevallen kunnen er wel mensen uit Egypte worden opgehaald.

In Egypte geldt momenteel zelfs een avondklok. Tussen zeven uur ’s avonds en zes uur in de ochtend mag er niemand op straat. Winkels hebben beperkte openingstijden en overheidsdiensten zijn gesloten.

Als je verderop in het jaar naar Egypte wenst te reizen

Een visum voor Egypte is nodig om naar dit land te kunnen reizen. Eerder toegekende visa kunnen helaas niet meer worden geannuleerd of gerestitueerd. Het is wel mogelijk gewoon een visum aan te vragen voor als je later dit jaar naar het land wenst af te reizen. Het visum aanvragen kan zoals altijd gemakkelijk online.

Voor Egypte zijn er meerdere visa mogelijk. Voor vakantie, zaken, voor wie er gaan werken of een bezoek brengen aan familie. In alle andere gevallen moet een visum worden aangevraagd bij het consulaat van Egypte.

Met een geldig paspoort gemakkelijk online visum aanvragen

Voor het visum aanvragen is een geldig eigen paspoort nodig, en wie familie wil bezoeken moet een uitnodiging van hen kunnen overleggen. Ook is het noodzakelijk alle geboekte verblijven en overnachtingen aan te kunnen tonen. Wie met een groep naar Egypte reist, vraagt een groepsvisum aan. Het duurt enkele dagen voordat het visum toegekend wordt.

Het visum is negentig dagen geldig en je mag er aaneensluitend dertig dagen in Egypte mee reizen. Er is ook een multiple entry visum, waarmee je een onbeperkt aantal reizen naar Egypte mag maken, binnen de geldigheidstermijn van negentig dagen, ook dan mag elk verblijf maximaal dertig dagen duren.

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Visumbuitenland.nl