ramen

Vermijd deze fouten bij het zemen van je ramen

De zon schijnt. Het enige nadeel is dat je goed ziet hoe vies je ramen eigenlijk zijn. Voor echt schone ruiten moet je deze 5 fouten vermijden.

1. Zeem de ramen niet op een zonnige dag
Het is misschien wel fijn om in het zonnetje te staan, maar door de zon drogen de ramen extra snel en dat kan juist voor strepen zorgen.

2. Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel
Te veel schoonmaakmiddel of afwasmiddel in het water, kan voor strepen zorgen. Wees er dus zuinig mee. Je kunt ook wat schoonmaakazijn toevoegen en vette ramen ga je tegen met een scheutje ammoniak. Heb je dit niet in de kast? Glansspoelmiddel voor de vaatwasser is ook een optie en met een halve ui in het water zou je ook strepen tegen kunnen gaan. Zorg ook voor een goede trekker.

3. Zorg dat alles schoon is
Verwijder het ergste vuil van de ramen. Zorg daarna dat je werkt met een schone doek of wisser, spoel hem regelmatig om. Is het water al vies nadat je het eerste vuil hebt verwijderd, maak dan een schoon sopje. Werk van boven naar beneden.

4. Droog het raam goed
Zorg dat iedere baan met de trekker de vorige iets overlapt. Werk het liefst in één beweging van link naar rechts naar beneden. Vergeet de hoekjes niet droog te maken. Zonde als er toch nog water over je raam lekt.

5. Wrijf met een krant over je raam
Als je ramen droog zijn, kun je met een prop krantenpapier over het raam wrijven om de strepen weg te wrijven.

Beeld: GettyImages

Tip van de redactie

Bestel hier