Kinderzitje

Kind op komst? Dít wil je weten over kinderzitjes

Als je binnenkort moeder wordt dan moet je van alles regelen. Zo moet de kinderkamer natuurlijk ingericht worden, maar je moet bijvoorbeeld ook een kinderzitje uitkiezen en kopen. Hiermee zorg je ervoor dat je kind veilig in auto kan zitten. Bij de aankoop van een stoel voor je baby moet je rekening houden met onderstaande weetjes.

Groep 0

De kinderzitjes worden gecategoriseerd. Dit wordt gedaan op basis van de leeftijd en het gewicht van degene die er in moet zitten. Zo heb je onder meer Groep 0, dat is voor baby’s die jonger dan 9 maanden oud zijn en minder dan 10 kilogram wegen. Ook Groep 0+ is een categorie. Hierin kunnen peuters onder 1,5 jaar in zitten in auto, het maximum gewicht is 13 kilogram. 

Groep 1, 2 en 3

Groep 1 kinderzitjes zijn bedoeld voor kinderen van 9 maanden tot 4 jaar oud. Als je kind tussen de 9 en 18 kilogram weegt, kan hij of zij hierin zitten in auto. De volgende categorie is Groep 2, deze accessoires zijn ontworpen voor het vervoeren van kinderen van 4 tot 6 jaar met een gewicht van 15 tot 25 kilogram. De laatste groep, Groep 3, kunnen gebruikt worden door 4 tot 12 jaar oude kinderen die 22 tot 45 kilogram wegen. 

Hoes

Je moet de kinderzitjes gebruiken met hoes, het is simpelweg verboden om geen hoes te gebruiken. Dit is onderdeel van de structuur van de stoeltjes, dus een hoes is écht belangrijk. Daarnaast kun je de veiligheidsgordel alleen op de correcte manier vastmaken als de hoes op de juiste plaats zit. 

– Dit artikel is een samenwerking met Besteonderdelen.nl

Gerelateerde artikelen