dromen waarmaken

Hoe kun je je dromen waarmaken?

Iedereen zit weleens te dromen over hoe het zou zijn om je kantoorbaan op te zeggen en te doen wat jij leuk vindt? Maar blijft het bij dromen of durf jij ze waar te maken. Lonneke durfde het aan!

 

In het september-nummer van Santé dat nu in de winkel ligt vertelt ze haar verhaal. Ze had weinig plezier in haar werk, maar wist in eerste instantie niet wat ze dan wilde doen. Na een sabbatical kwam ze tot inkeer. Ze zegde haar baan in Nederland op, verkocht haar appartement in Amsterdam en vertrok naar het Noord-Spaanse platteland van Asturië.

‘Ik ben heel ontspannen geworden over de toekomst. Mijn leven is nu veel onzekerder. Maar de vrijheid om de dingen te doen waar ik voldoening uit haal, die is onbetaalbaar.’

Lees ook:Tips om eindelijk die droomreis te maken

Tips om je dromen waar te maken

Wil je ook je dromen waar maken? Lonneke heeft een aantal tips:

1. Leef van minder geld

Hierin zit een belangrijke sleutel: veel plannen worden mogelijk als je anders naar geld gaat kijken. Neem je vaste lasten kritisch onder de loep. Koop eens een jaar geen kleding. En wat is jouw latte-factor? Hoeveel geld geef jij ongemerkt uit aan koffie op het station en een broodje onderweg?

2. Houd je plan flexibel

Maak geen kant-en-klaar stappenplan en voorkom dat je op gaat kijken tegen een enorm hoge berg. Begin met iets kleins en ga van daaruit verder. Het zou zomaar kunnen dat je nieuwe dingen leert over jezelf of een interessant zijpad ontdekt. En geniet onderweg van het uitzicht!

3. Stel je droom niet uit

Niemand weet hoelang het leven duurt en of over vijf of tien jaar de omstandigheden beter zijn of niet. Het beste moment komt nooit, het een-na-beste moment is nu.

Lees het complete verhaal van Lonneke in het september-nummer van Santé.

Gerelateerde artikelen