Interieur

Hier moet je op letten in je interieur

Je bent net verhuisd en bent aan het kijken hoe je je nieuwe stekje wilt inrichten. Of je woont al een tijdje in hetzelfde huis, maar bent gewoon toe aan iets anders. Wat de reden ook is dat je je interieur op de schop neemt, het is belangrijk dit goed voorbereid en zorgvuldig te doen. Je zit er immers elke dag in! In dit blog geven we je de drie tips waar je sowieso op moet letten bij het veranderen van je interieur.

Kleurgebruik

Dit ligt vrij voor de hand, maar is toch o zo belangrijk. Wanneer je gaat denken over welke kleuren je in je huis wilt moet je rekening met de grootte van je huishouden. Wil je je kleine woonkamer bijvoorbeeld een make-over geven. Zorg dan dat je de kleuren rustig houdt om de kamer groter en kalm te laten lijken. Verwerk de fellere kleuren in de details om zo je personal touch eraan te geven en kies voor muren en meubels voor neutrale kleuren.

Licht

Vergeet niet dat licht een van de belangrijkste factoren is bij de inrichting van je huis. Het lichtgebruik bepaalt de hele sfeer van een kamer. Daglicht en lampen gaan hierbij hand in hand. Ondanks dat er ramen in een huis zijn, doe je vaak toch een lamp aan. In de winter bijvoorbeeld, wanneer het ook overdag vrij donker is. Plaats je lampen verkeerd, dan kan dit ervoor zorgen dat je een ongezellige sfeer creëert in huis. Lampenkappen zijn dus erg belangrijk. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, opvallend en niet zo opvallend.

Denk er dus om bij het kopen van een lampenkap dat je er eentje kiest die bij jouw huis past. Heb jij veel ramen in huis en dus al veel natuurlijk licht? Dan kun je eigenlijk alle kanten op met lampen.

Meubels

De meubels zijn vaak de eerste dingen die opvallen in een huis. Kies ze dus verstandig! Bedenk je bij het aanschaffen van nieuwe meubels of je deze items na een aantal jaar ook nog mooi vindt. Zo kun je het beste kiezen voor mooie tijdloze meubels, zodat je ze niet na een paar jaar weer de deur uit hoeft te doen.

– Dit artikel is een partnerbijdrage van Dutchhomelabel.nl