Handig, hier kun je aluminiumfolie ook voor gebruiken

Handig, hier kun je aluminiumfolie ook voor gebruiken

Je kunt meer met aluminiumfolie dan eten inpakken.

1. Je schaar scherper maken
Neem een stuk aluminiumfolie van 30 centimeter lang. Vouw het meerdere keren dubbel, zodat je een dikke strook folie krijgt. Vervolgens knip je er met je schaar in, totdat die weer scherp is.

2. Om te voorkomen dat de rand van je taart verbrandt
Is je taart nog niet gaar, maar wordt de rand al te bruin? Vouw er een stuk aluminiumfolie omheen. Zo wordt de rand niet nog bruiner, terwijl het geheel doorgaart.

3. Zware meubels verplaatsen
Let op: doe dit alleen op vloerbedekking die niet kan beschadigen door aluminiumfolie. Bij sommige soorten vloerbedekking, hout, laminaat en andere vloeren kun je de vloer beschadigen.
Vouw aluminiumfolie om de pootjes van een zwarte bank of tafel en je kunt de meubels verschuiven over de vloerbedekking.

4. Pannen schoonmaken
Heb je geen schuursponsje bij de hand? Maak een prop van een stuk aluminiumfolie en schuur daarmee je pan schoon.

5. Lezen terwijl je haar in de verf zit
Terwijl de verf intrekt in je haar wil je een boek lezen. Geen probleem: wikkel aluminiumfolie om de pootjes van je leesbril heen, zodat er geen verfvlekken op je bril komen.

6. Als trechter of spuitzak
Vouw van meerdere laagjes aluminiumfolie een trechter of spuitzak.

7. Om te voorkomen dat je verfkwast uitdroogt
Ben je bezig met een verfklus? Bespaar je de moeite om aan het eind van de dag de kwast schoon te maken. Vouw aluminiumfolie om de haren heen en je kwast is de dag nog zacht.

Beeld: Shutterstock