artsen en verpleegkundigen

Foto’s geven corona-artsen en -verpleegkundigen een gezicht

Om zichzelf te beschermen tegen het coronavirus dragen artsen en verpleegkundigen een beschermend pak, maskers en brillen waardoor ze compleet onherkenbaar zijn voor hun patiënten en collega’s. Beademingstherapeut Robertino bedacht een oplossing.

Roberto werkt in het Scripps Mercy ziekenhuis in San Diego. Toen hij de intensive care afdeling op liep, bedacht hij dat het voor de patiënten zo lastig was om het verplegend personeel en de artsen compleet bedekt te zien rondlopen. Want zoals hij op zijn Instagram zeg: “Een geruststellende lach doet wonderen bij een patiënt die bang is voor wat hem/haar allemaal te wachten staat.” De beschermende maskers en brillen die worden gedragen zien er allesbehalve vriendelijk uit.

Dus kwam Roberto met een geniaal idee op de proppen. Hij printte een foto van zichzelf waarop hij lachend te zien is, uit en plakte dat op zijn pak. Op deze manier hoopt hij dat hij de patiënten enigszins kon geruststellen. Met de foto die op zijn Instagram plaatste inspireerde hij andere collega’s om hetzelfde te doen.

https://www.instagram.com/p/B-kH5YHDzBt/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/B-qNufiDwGN/?utm_source=ig_web_copy_link

Gerelateerde artikelen