hond

Een hond geef je graag liefde: hoe doe je dat?

Een hond is het ideale huisdier voor iedereen die een extra maatje nodig heeft. Of je nu alleen woont of een groot gezin hebt; een hond past altijd in het plaatje. Een hond is leuk en schattig, maar heeft ook genoeg liefde en aandacht nodig. Tijd en zin hiervoor maken is niet altijd even makkelijk. Er zullen dagen bij zitten waar je minder tijd voor je hond hebt. Toch zijn er genoeg oplossingen. Wij hebben tips om jouw hond wat extra liefde te geven.

Een eigen plek

Ook honden hebben hun rust nodig. Een eigen plekje in het huis waar ze zich kunnen terugtrekken is dan ook heel belangrijk. Een hondenmand mag dus zeker niet ontbreken. Wanneer een hond zich niet op zijn gemak voelt, kan hij deze plek opzoeken. Het comfort van een hondenmand is geen overbodige luxe. Daarnaast is een hondenmand natuurlijk ook de ideale slaapplek. Je kunt deze bijvoorbeeld in een bench leggen zodat de hond ook ‘s nachts een fijne plek heeft om te slapen. Een hondenmand kopen kan tegenwoordig ook online, geen reden om dus de deur uit te gaan.

Je hond geruststellen

Een nieuwe situatie kan erg stressvol zijn voor een hond. Een kleine verandering kan al voor problemen zorgen en uiteindelijk tot ongewenst gedrag leiden. Het is belangrijk dat je jouw hond liefde geeft en geruststelt wanneer dit soort situaties zich voordoen. Een onwijs populair hulpmiddel is adaptil. Adaptil is een natuurlijk middel dat via een verdamper in de leefomgeving van de hond wordt verspreid. Dit natuurlijke middel bestaat uit feromonen die stress en angst bij honden verminderen. Adaptil wordt vaak gebruikt wanneer honden alleen thuis worden gelaten. Het stofje zorgt ervoor dat de hond niet in paniek raakt en went aan het alleen zijn. Wanneer jouw hond dus te maken krijgt met een nieuwe situatie kan adaptil ondersteunen bij het verminderen van stress. Het is vanzelfsprekend dat adaptil niet alles oplost. Een hond heeft nog steeds aandacht en liefde nodig van zijn baasje om aan nieuwe situaties te wennen.

Aanndacht

Je hond genoeg liefde geven is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling. Een eigen plek, hondenmand of adaptil zijn goede hulpmiddelen, maar zullen nooit de aandacht vervangen van jou als baasje. Een daily reminder dus: geef je hond een dikke knuffel en genoeg aandacht.

– Dit artikel is een bijdrage van Petsplace.nl