Schrikkeldag

Dit zijn de leukste weetjes over schrikkeldag

Het komt maar een keer in de vier jaar voor: 29 februari, ofwel schrikkeldag. Santé speurde de leukste weetjes op over deze bijzondere dag!

De meeste verjaardagen op schrikkeldag in een familie

Het gezin Henriksen uit Andenes,Noorwegen, maakt het wel heel bont wat betreft schrikkeldag. In dat ene gezin zijn heel veel kinderen geboren op 29 februari. Karin Henriksen bracht maar liefst drie kinderen ter wereld op schrikkeldag, haar dochter Heidi kwam in 1960 op 29 februari ter wereld en haar broers Olav en Leif-Martin respectievelijk in 1964 en 1968.

Maar er is ook een familie waarbij drie generaties hun verjaardag viert op 29 februari. Het gaat om de Ierse familie Keoghs. Peter Anthony werd in 1940 op schrikkeldag geboren, zijn zoon Peter Eric in 1964 en zijn kleindochter werd in 1996 op. 29 februari geboren.

Lees ook:Waarom is er een keer per vier jaar en schrikkeldag?

Aanzoek door een vrouw

Dit is een gewoonte in heel veel Europese landen: als een vrouw op 29 februari een aanzoek doet en haar aanzoek wordt geweigerd dan is het een gewoonte dat degene die heeft geweigerd haar 12 paar handschoenen geeft, zodat ze kan verbergen dat ze geen verlovingsring draagt…

Schrikkeldag-krant

In Frankrijk is La Bougie du Sapeur een parodiekrant die alleen op schrikkeldag verschijnt. Hij kost 4 euro en een abonnement van 100-jaar kost 100 euro.

Zeldzame ziektendag

Omdat 29 februari maar eens in de vier jaar voorkomt, is deze dag uitgeroepen tot Zeldzame ziektendag. De dag wil aandacht vestigen op maar liefst 6.000 zeldzame ziekten.

Langste naam

Op schrikkeldag in 1904 werd een man geboren die de meeste voornamen ooit heeft gekregen: Adolph Blaine Charles David Earl Frederick Gerald Hubert Irvin John Kenneth Lloyd Martin Nero Oliver Paul Quincy Randolph Sherman Thomas Uncas Victor William Xerxes Yancy Zeus. Zijn achternaam is ook bijzonder: Wolfeschlegelsteinhausen.

Bron: cnbctv18.com

Gerelateerde artikelen