Led Lampen

Dít is waarom jij moet kiezen voor LED lampen

Als je nog oude lampen in je huis hebt hangen dan is het tijd om er afscheid van te nemen. Door te kiezen voor LED lampen bespaar je energie, terwijl het ook nog eens zorgt voor extra sfeer in huis. Light emitting diode, zoals de volledige naam van LED luidt, heeft nog veel meer voordelen!

LED gaat langer mee

LED verlichting van Lampdirect gaat veel langer mee dan gloeilampen, terwijl ook andere soorten lampen het afleggen tegen LED. Een LED lamp gaat gemiddeld maar liefst 20 duizend uur of zelfs langer mee. Ter vergelijking; een gloeilamp moet je na ongeveer duizend uur al vervangen. Als je LED verlichting kapot gaat nadat het 20 duizend uur aan heeft gestaan dan heb je dus in zo’n 20 gloeilampen verbruikt. LED is daarom niet alleen zeer duurzaam, maar ook kun je veel geld besparen. 

LED is veel energiezuiniger

Een ander voordeel is dat LED lampen een stuk energiezuiniger dan andere lampen. Dit type verlichting gebruikt 90 tot 95 procent van de stroom voor het geven van licht. Een traditionele gloeilamp doet dit maar voor drie tot negen procent. De rest zal afgegeven worden als warmte. Dit is een besparing van maar liefst 80 tot 90 procent. Dit ga je zeker merken in je portemonnee als je aan het einde van het jaar je energierekening toegestuurd krijgt.

LED wordt niet heet

Gloei- en halogeenlampen worden over het algemeen flink heet, aook als ze maar even branden. Bij LED lampen heb je hier geen last van. Er zijn exemplaren die behoorlijk warm worden, maar ze zullen nooit zo heet worden als de andere typen lampen. Het grote voordeel hiervan is dat een LED lamp veel minder brandgevaarlijk is dan de concurrenten.

– Dit artikel is een partnerbijdrage van Lampdirect.nl