alleen dingen doen

Dit is waarom je eindelijk iets alleen zou moeten ondernemen

In je eentje naar de bios, naar een concert of uit eten. Voor veel mensen heeft het iets ongemakkelijks, maar dat is helemaal niet nodig! Hier zijn 5 redenen om eindelijk alleen te doen.

 

1. Het is praktisch

Misschien hebben je vrienden geen tijd om met je mee te gaan, of ze zijn geen fan van die ene artiest en willen daarom niet met je naar een concert.  Door op zulke momenten alleen te gaan, hoef je deze dingen niet te missen.

Lees ook: Zo geniet je van alleen zijn

2. Mensen veroordelen je niet zomaar

Wat als mensen denken dat je geen vrienden hebt? Eye-opener: veel mensen zijn te druk met zichzelf om zich af te vragen waarom jij alleen bent. Het kan ook anders uitpakken: misschien knoopt iemand een praatje met je aan, en grote kans dat anderen jaloers zijn dat jij in je eentje leuke dingen onderneemt. Zet je over je gêne heen.

3. In je eentje kun je net zoveel plezier hebben

Je verwacht dat je minder plezier hebt als je alleen iets leuks onderneemt, maar uiteindelijk vermaak je je net  zo goed als een koppel of een groep vrienden. Dat blijkt uit een onderzoek waarvoor mensen werd gevraagd een kijkje te nemen in een kunstgalerie.

4. Na afloop voelt het als een overwinning

Uit je comfort zone stappen, is eng, maar na afloop voelt een nieuwe ervaring bijna altijd goed.

5. Door tijd alleen door te brengen leer je jezelf beter kennen

Dat geldt echt niet alleen als je op reis gaat. In je eentje uit eten gaan of in het park zitten, kan er net zo goed voor zorgen dat je jezelf beter leert kennen en dat is heel waardevol.

Gerelateerde artikelen