category colour brushGelukkig/Life

Dit is waarom je eindelijk iets alleen zou moeten ondernemen

In je eentje naar de bios, naar een concert of uit eten. Voor veel mensen heeft het iets ongemakkelijks. Zonde eigenlijk.

5 redenen om er in je eentje op uit te gaan

1. Het is praktisch
Misschien hebben je vrienden geen tijd om met je mee te gaan, of ze zijn geen fan van die ene artiest en willen daarom niet met je naar een concert.  Door op zulke momenten alleen te gaan, hoef je deze dingen niet te missen.

2. Mensen veroordelen je niet zomaar
Wat als mensen denken dat je geen vrienden hebt? Eye-opener: veel mensen zijn te druk met zichzelf om zich af te vragen waarom jij alleen bent. Het kan ook anders uitpakken: misschien knoopt iemand een praatje met je aan, en grote kans dat anderen jaloers zijn dat jij in je eentje leuke dingen onderneemt. Zet je over je gêne heen.

3. In je eentje kun je net zoveel plezier hebben
Je verwacht dat je minder plezier hebt als je alleen iets leuks onderneemt, maar uiteindelijk vermaak je je net  zo goed als een koppel of een groep vrienden. Dat blijkt uit een onderzoek waarvoor mensen werd gevraagd een kijkje te nemen in een kunstgalerie.

4. Na afloop voelt het als een overwinning
Uit je comfort zone stappen, is eng, maar na afloop voelt een nieuwe ervaring bijna altijd goed.

5. Door tijd alleen door te brengen leer je jezelf beter kennen
Dat geldt echt niet alleen als je op reis gaat. In je eentje uit eten gaan of in het park zitten, kan er net zo goed voor zorgen dat je jezelf beter leert kennen en dat is heel waardevol.

Lees ook: Zo geniet je van alleen zijn

Beeld: Shutterstock

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest