#DASLIEF

#DASLIEF: wat we voor elkaar doen tijdens coronavirus

Het coronavirus doet ook veel goeds. Er zijn talloze mooie initiatieven opgestart om elkaar te helpen. Reden genoeg voor SIRE om na #DOESLIEF een nieuwe campagne te starten met de nieuwe slogan: #DASLIEF.

Met deze nieuwe slogan wil de stichting “iedereen die nu iets extra’s voor een ander doe te bedanken en anderen te inspireren ook iets liefs te doen.”

Directeur Lucy van der Helm: “Met #DASlief bedanken we alle Nederlanders voor hun mooie initiatieven, groot of klein. Daarnaast hopen we dat mensen #DASLIEF gebruiken als compliment richting de initiatieven van anderen.”

Lees ook:Hoe zorgzaam is Nederland?

Om een paar mooie initiatieven uit te lichten:

Via de site Wijhelpenholland.nl wordt elke dag aan een groep mensen aandacht gegeven die getroffen zijn door de situatie waarin we zijn beland. Via de site worden er ideeën gegeven hoe je die mensen in het zonnetje kunt zetten, bijvoorbeeld door iets te knutselen, een berichtje te versturen of een bloemetje te geven.

Voetballers springen in de bres voor de Voedselbank die. Nu miljoenen euro’s aan voedsel tekortkomt. Zo werd er geld opgehaald via een onlinediner en -concert.

Ook zijn er speciale maaltijdboxen samengesteld om de boeren te helpen om van hun voedseloverschotten af te komen. Boerschappen en Home Made Chefs maken nu de ‘Home Made Chefs maaltijdbox’.

Ook zijn er tal van initiatieven om in steden en dorpen de kleine middenstanders uit de brand te helpen en doen talloze buren boodschappen voor hun kwetsbare buren.

Campagne #DASLIEF