geldzorgen

Als je geldzorgen hebt door de coronacrisis: ‘Er bleef honderd euro per maand over’

Stel je hebt nooit geldzorgen, totdat je je inkomen kwijtraakt door de coronacrisis. Het leven van Anne stond op haar kop. Toch zit ze niet bij de pakken neer.

Anne (35) is yogadocent en runt een yogatherapiepraktijk (anneelberse.com). Ze woont in Utrecht met haar twee katten.

“Van het ene op het andere moment sloten alle yogastudio’s waar ik les gaf en vielen mijn inkomsten weg. Mijn ergste nachtmerrie was het kwijtraken van mijn huis. Mensen in mijn omgeving boden me aan geld te lenen zodat ik de hypotheek zou kunnen blijven betalen. Na twee weken werd bekend dat ik recht had op bijzondere bijstand en kreeg ik elke maand 1050 euro op mijn rekening gestort. Er bleef 100 euro over als ik mijn vaste lasten had betaald, dus ik had net genoeg geld om boodschappen te doen. Ik ging aan het einde van de dag naar de markt om goedkoper eten te kunnen kopen, zegde al mijn abonnementen op, leende kleding van mijn zus en verkocht spullen via Facebook. Al snel besefte ik dat deze crisis precies was wat ik nodig had.”

Andere baan

“Al langer had ik het plan minder les te geven en meer aandacht te besteden aan mijn eigen yogatherapiepraktijk. Van op de bank zitten werd ik niet vrolijk, dus ben ik na drie maanden thuiszitten teruggegaan naar een oude werkgever. De hele zomer heb ik hard gewerkt om geld te verdienen dat ik kon investeren in het neerzetten van een goede website en het inrichten van een nieuwe praktijkruimte. Inmiddels ben ik financieel weer stabiel en dolblij met mijn eigen praktijk. De eerste maanden na de eerste persconferentie waren pittig, maar het heeft me ook veel opgeleverd. Ik doe eindelijk wat ik het allerleukst vind en weet dat ik van heel weinig geld per maand kan rondkomen. Dat geeft me veel vertrouwen in mezelf en mijn onderneming.”

Meer verhalen over geldzorgen door de coronacrisis

Lees in het februari-nummer van Santé de verhalen van weddingplanner Frederiek en Magda, die een eigen schoonheidssalon heeft en oprichter is van de online Beauty Academy, die ook door de coronacrisis zijn getroffen.

Bron: Santé februari 2021, tekst Marlies Willemze

Tip van de redactie

Fitbit Luxe fitness & wellness tracker
Fitbitluxegoud
Bestel hier

Gerelateerde artikelen