Placeholder

Aanbieding én winactie de Wadden: en dat zijn niet alleen de eilanden!

Wist je dat de Wadden meer zijn dan alleen de eilanden? Ook de Waddenkust van Noord Holland, Groningen en Friesland, maken onderdeel uit van het Waddengebied. Santé heeft een prachtige winactie én een mooie aanbieding voor je!

 

 In de nieuwste Santé kun je heel veel tips vinden over de Wadden, maar de Wadden zijn niet alleen de eilanden, maar is veel meer!

De Smaak van de Wadden

Biologisch, uit de streek en gemaakt met een zo klein mogelijk ‘foodprint’. Dan ben je in het waddengebied namelijk helemaal op je plek. Niet alleen veel restaurants zien je graag als gast, maar ook veel boeren nemen je met liefde voor hun land graag mee in hun verhaal over duurzaam eten. Kijk maar eens naar de foodroutes op VisitWadden-website.

Kenners van het Wad

Een mooie en leuke manier om het Waddengebied te ontdekken, is door op pad te gaan met een kenner van het wad. Behalve op zee, wordt er namelijk ook aan de randen van het wad ‘gevist’. Bijvoorbeeld op Japanse oesters en mosselen. Proef ze vers van de bodem van het Wad tijdens een excursie met een visser of verzamel ze en neem ze mee om er na afloop een heerlijk maaltje mee te maken. Juist deze randen zorgen voor unieke smaken en culinaire ervaringen!

Smaak van de Wadden in Friesland

Langs de Friese kust zie je goed de overgang van wad en kwelder, de vruchtbare grond voor de landbouw en de koeien. Het wad levert de oesters en zilte planten. Restaurants laten je op een bord zoet en zout en land en zee proeven. Wandel of fiets door het gebied en duik een plaatselijke eetgelegenheid in. Er wordt hier veel gekookt en gebakken met de bijzondere ingrediënten uit de streek.

 

Smaak van de Wadden in Groningen

Van de graanrepubliek langs de Dollard tot de duurzame vissers bij Lauwersoog. De waddenkust van Groningen heeft smaak. Ontdek hier het rijke boerenland en de prachtige producten en de bijzondere teelten. Ga op pad met een visser en proef de zee. Een ding is zeker, je raakt hier niet snel uitgegeten. En bij veel producten krijg je ook nog eens mooie verhalen.

Smaak van de Wadden in Noord-Holland

De kop van Noord-Holland is voor veel smaakliefhebbers nog onbekend gebied. En dat terwijl er zo veel te ontdekken is. Vis natuurlijk, zowel zoetwater als uit het zoute water van de Waddenzee. Maar ook prachtige streekproducten.

Ook trek gekregen in de smaak van de Wadden? Kijk op www.visitwadden.nl en ontdek jouw favoriete restaurant, of ga zelf op pad met een gids en waddenkok om de gerechten zelf te verzamelen!

Win een verblijf op de Wadden t.w.v. € 350,-

Santé mag 3x een Wadden-arrangement voor twee personen weggeven. Je mag zelf kiezen wanneer en op welk deel van de Wadden je overnacht: op een van de eilanden of aan de Groningse kust.

Dit krijg je allemaal:

 • 2x overnachting in een B&B
  inclusief ontbijt
 • 1x diner voor 2 personen
 • Een excursie in de omgeving
 • Retourtickets voor de boottocht (alleen bij verblijf op een Waddeneiland)

Winnen? Bel nu 0909-5010106.  Je hoort direct of je hebt gewonnen.

Bel vóór 13 januari 2020 naar 0909-5010106 (€ 0,60 per gesprek) en volg de instructie die je hoort als je belt. Je kunt zo vaak bellen als je wilt en hoort dan direct of je hebt gewonnen. De winnaars ontvangen binnen drie weken na afloop van de actie schriftelijk bericht over hun prijs. Helaas is deelname in het buitenland niet mogelijk. Het arrangement is te boeken op data naar keuze tot en met aankomst op 1 mei 2020. De volledige spelvoorwaarden vind je op Sante.nl/spelvoorwaarden.

We hebben ook een aanbieding!

Eropuit naar de Waddenkust? Dat kan ook in het Groningse Vierhuizen. Geniet drie nachten in B&B D’Olle Pastorie. Nu voor maar € 190 p.p.

Dit krijg je allemaal:

 • 3 overnachtingen in B&B D’Olle Pastorie inclusief ontbijt met streekproducten
 • Ontvangst met koffie/thee en een Groninger lekkernij
 • Koffie, thee en drankjes
 • Gebruik van leenfietsen
 • High tea met regionale lekkernijen
  bij theeschenkerij Domies Toen in Pieterburen
 • Broodje paling/garnalen/zalm + drankje bij Palingrokerij Gaele Postma
 • Driegangendiner met streekproducten inclusief 3 drankjes bij Herberg Molenrij in Kloosterburen
 • Informatie over de omgeving + fiets- en wandelroutes
 • Een speciaal jutterspakket met streeklekkernijen

=> Boeken? Visitwadden.nl/sante

Gerelateerde artikelen