Alleen Kerst

8 tips voor als je alleen bent met kerst

Alleen zijn met de feestdagen kan vervelender voelen dan alleen zijn op andere dagen. Met deze tips maak je het beste van de feestdagen als je die dit jaar om welke reden dan ook alleen doorbrengt.

1. Alleen met kerst? Nodig je vrienden uit voor een online meet!

Misschien zijn er meer mensen in je vriendenkring alleen met kerst. Nodig een paar vrienden uit voor een online meet. Zo ben je toch nog even samen, maar blijf je veilig!

2. Doe waar je zelf zin in hebt

Twee dagen voor jezelf hebben, is eigenlijk een luxe. Maak er gebruik van. Verwen jezelf met lekkere hapjes, een manicure, goede muziek, je favoriete tv-series en doe waar je zin in hebt. Check de kerstfilms om deze maand op Netflix of tv te kijken.

3. Ga iets leuks doen

Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan in deze tijden, maar er zijn genoeg leuke dingen om thuis te doen: bak een taart, zet een thuis circuit uit om in shape te blijven, knutsel een mooie kerstkrans in elkaar, ga je kerstballen beschilderen, neem een lekker lang bad en probeer wat maskertjes uit.

4. Ga wandelen of hardlopen

Als je met kerst naar buiten gaat, zul je zien dat het daar best druk is. Ga naar bos of strand en maak een lange wandeling of ga lekker hardlopen.

5. Pak uitgestelde ‘projecten’ op

Maak eindelijk dat fotoboek dat je al zo lang wilde maken, geef de muur in de slaapkamer een nieuwe kleur of maak je eigen website. Of pak oude corona-hobbies op als bananenbrood bakken, je huis grondig schoonmaken of Gin-Tonics drinken.

6. Trek je niet teveel aan van het feit dat het Kerst is

Vind je het idee dat ‘iedereen’ omringd is door familie een vervelende gedachte? Leid jezelf af en probeer er niet aan te denken. Uiteindelijk zijn de kerstdagen ook maar gewone dagen. De beste manier om je gedachten te verzetten is trouwens lezen. Gebruik de kerstdagen voor alle delen van De zeven zussen nog een keer lezen, of trakteer jezelf op deze klassieker:

Kerst klassieker: Het eilandhotel
Klik hier

7. Ga aan het werk

Lang niet iedereen is vrij met Kerst. Binnen sommige beroepsgroepen is het zelfs de drukste tijd van het jaar. En als zelfstandige kun je in sommige branches aan het werk wanneer je wilt. Heb je vrij, terwijl dat voor jou niet per se hoeft? Je kunt je inzetten als vrijwilliger bij een bejaardenhuis of een zorginstelling.

8. Huil

Soms zit alles gewoon tegen. Liefdesverdriet, in rouw, je baan kwijt, ziek… Geef toe aan je emoties. Een potje huilen kan juist enorm opluchten. Niet alles kan hoeft perfect te zijn, alleen omdat het kerst is. En als je klaar bent met huilen kun je altijd nog chocola eten. Het is per slot van rekening kerst.

Beeld: GettyImages, tekst Santé

TIP

Seks werkt ook prima tegen stress, dus waarom niet deze satisfyer pro aanschaffen?

Satisfyer Pro 2 met Easylove Tarzan Vibrator Combinatie

Meest populaire seksspeeltjes van het jaar
KLIK HIER