6x fruitbomen voor in huis

Als jouw huis inmiddels vol staat met groen, mis je hoogstwaarschijnlijk alleen nog een mooie fruitboom. Deze 6 kun je makkelijk in huis nemen.

 

Planten zijn onderdeel van dé interieurtrends van dit moment. Als je dit een beetje spannend vond, ben je waarschijnlijk begonnen met een cactus. Maar als je het aandurft, koop je er dit jaar een fruitboom bij.

Citroenboompje

Je zou denken dat deze alleen in Spanje of Italië tot bloei komt, maar niets is minder waar. Als je een Meyer Lemon kiest zit je goed. Deze is namelijk zelf bestuivend en heeft niet zoveel warmte nodig om het fruit te laten rijpen. Het is belangrijk dat je de boom in een speciale citrus potgrond of mediterrane potgrond zet. Spray af en toe wat water over ze heen en zet ze op een plek waar ze zon krijgen. Zo kun jij van de zomer genieten van verse citroenen.
fruitboom

Meyer Lemon – Bakker.com € 38,99

Bananenplant

Kies een Chinese Yellow, Dwarf Red of Cavendish als je ervoor wil zorgen dat je 1. Bananen aan je boom krijgt en 2. Geen reusachtige boom in je kamer hebt staan. Deze drie krijgen prachtige grote bladeren, witte bloemen en lekkere banaantjes. De plant heeft indirect zonlicht nodig, dus zet ‘m niet recht voor het raam. Daarnaast vereist een bananenplant enige rotatie, want alle kanten hebben zonlicht nodig. Zorg ervoor dat de kachel niet onder de twintig graden komt en dat je regelmatig water geeft, dan zit je helemaal goed.
musa dwarf cavendish

Bananenplant Musa Dwarf Cavendish – Plantsome €26,95

Olijfboom

Als je zo min mogelijk werk wil, kies dan voor een olijfboom. Die kunnen goed voor zichzelf zorgen en je krijgt er ook nog eens veel voor terug. Tenminste, als je een Arbequina of Picholine kiest dan. Er zijn ook veel soorten waaraan geen olijven groeien. Hoewel die ook heel mooi zijn voor de sier, is dat toch een beetje jammer. Geef de boom alleen water wanneer de opperste olielaag van de bladeren opgedroogd is en zorg voor een flinke laag hydrokorrels op de bodem van de pot voor goede afwatering.

olijfboom

Olijfboom op stam – Fleur.nl €24,95

Avocado’s

Geen grap, ze zijn superduur in de supermarkt en je kunt ze gewoon thuis laten groeien. Waarom wist je dit nog niet? Nou, waarschijnlijk omdat je voor dit boompje wel een gevorderd plantenverzorger moet zijn. Als je een cactus al niet in leven kunt houden, raden we deze al helemaal niet aan. Mocht je het toch willen proberen, als je de pitten goed bewaard is het zeker niet onmogelijk om een mooie avocado tot bloei te brengen. Prik vier grote satéprikkers in de pit van een biologische avocado en leg ‘m in een glas water. Zet deze zo’n drie tot zes weken op een zonnige en warme plek. Wanneer er een teken van leven is kun je hem in een bloempot plaatsen. Nu nog zo’n vijf tot zeven jaar wachten en je kunt je investering plukken. Tja, geduld is een schone gezonde zaak.

Moerbei

Zijn de avocado’s toch iets te hoog gegrepen? Een moerbeiboom is lekker simpel. Gewone potgrond, af en toe een beetje water en na zes jaar de moerbeien plukken. Waarom je zo lang zou wachten? Omdat een plant in huis wonderen verricht. 
fruitboom moerbei

Moerbei – Bakker.com €9,95

Lees ook: 3 redenen om een Aloë vera-plant in huis te nemen