running

6 redenen om nu al met je goede voornemens te beginnen

Als je dan toch aan goede voornemens doet… Heb jij een reden om te wachten?

1. Het hoeft geen 1 januari te zijn om iets te veranderen aan je levensstijl
Hoewel het een goed excuus is om op de oude voet verder te gaan, is er waarschijnlijk geen reden om te wachten tot het 1 januari is.

2. Er is altijd iets kleins dat je nu kunt doen
Zet alvast een stap in de goede richting door een paar minuten te besteden aan je goede voornemen: een glas water drinken, minder snoepen, twintig minuten HIIT doen, je eigen domeinnaam vastleggen. Als je iedere dag iets doet, komt je einddoel steeds dichterbij.

3. Van uitstel komt afstel
We gooien er een cliché in: door nu te beginnen, voorkom je dat uitstel zorgt voor afstel.

4. Je hebt een voorsprong op de rest
Wanneer anderen op 1 januari vol goede moed met de voornemens beginnen, houd jij het al een maand vol. Je begint te wennen aan je nieuwe gewoontes en hebt misschien zelfs nieuwe rituelen ontwikkeld. You are going strong op 1 januari.

5. Je bent gemotiveerd om de feestdagen zo gezond mogelijk door te komen
Tijdens de feestdagen wordt er vaak veel lekker eten op tafel gezet. Natuurlijk mag je daarvan genieten, ook wanneer je al begonnen bent met het goede voornemen ‘gezonder eten’. De motivatie om je nieuwe gezonde leefstijl vol te houden, is hopelijk nog sterk en daardoor zul je waarschijnlijk bewuster genieten van dingen die je echt lekker vindt.

6. Het begin is altijd moeilijk
Of je nu vandaag begint met je goede voornemens of op vrijdag 1 januari. Het begin is altijd lastig. Misschien is beginnen zelfs stiekem nog lastiger wanneer je op 1 januari met een kater wakker wordt.

Beeld: GettyImages, tekst Santé

Tip van de redactie

Monzana elektrische deken

Elektrische Deken Monzana 500x350 1
Shop