morgen gelukkiger dan vandaag

6 manieren om morgen gelukkiger te zijn dan vandaag

Weet jij waar je over een jaar staat als het je het volhoudt om morgen gelukkiger te zijn dan vandaag? Misschien is het wel iets heel anders dan je had verwacht!

1. Focus je op het heden

Blijf niet malen over wat er gisteren of vorige week is gebeurd. Je kunt er waarschijnlijk niets meer aan veranderen. Focus je daarom liever op vandaag en wat je vandaag beter kunt doen. Morgen denk je pas aan morgen.

Lees ook:Wanneer ben je op je gelukkigst?

2. Doe bewust dingen die je gelukkig maken

Als je duidelijk voor ogen hebt waar jij gelukkig van wordt, kun je er iedere dag tijd aan besteden. Misschien word je gelukkig als je dingen maakt, een boek leest, buiten bent, contact hebt met vriendinnen… Maak er tijd voor. Al is het iedere dag maar een paar minuten.

3. Besteed aandacht aan kleine geluksmomenten

Het is makkelijk om op te gaan in de sleur van alledag. Je ergert je aan de vertraagde trein, omdat je nog veel te doen hebt. De kunst is om ieder moment te waarderen. Geniet van de zonsopgang die je ziet terwijl je in de trein zit, wees vriendelijk tegen medereizigers en geniet van je kat die je enthousiast opwacht als je ’s avonds thuiskomt.

4. Probeer minder te klagen

Waarschijnlijk kun je zelfs als alles goed gaat iets vinden om over te klagen. De kunst is om dat niet te doen, zelfs niet als niets loopt zoals gepland. Probeer niet alleen minder hardop te klagen, maar probeer ook je gedachten positiever te laten zijn.

Lees ook:5 tips om positiever te denken’

5. Kom in actie

Blijf niet dromen over wat je wil bereiken, maar kom in actie. Zorg dat je iedere dag een stapje dichterbij komt. Voor kleine zaken geldt net zo goed dat je in actie moet komen. In de tijd dat je zit aan te hikken tegen de administratie doen of een vervelend telefoontje plegen, had je het al afgerond hebben. Door in actie te komen, zul je je na afloop beter voelen.

6. Wees lief voor je lichaam

Luister goed naar je lichaam. Het vertelt je meer dan je denkt en vaak is het niet verstandig om de signalen te negeren. Vertelt je lichaam dat je rust nodig hebt? Neem rust. Beweeg genoeg, eet voedzame voeding en zorg goed voor je lichaam.

Gerelateerde artikelen